Tineam reteta asta in board-ul meu de Pinterest deja de vreo doi ani si de fiecare data cand vedeam rosii uscate ma gandeam la ea. E una din retetele alea ce imi raman in minte si inca de cand le citesc titlul stiu ca am gasit o combinatie de ingrediente castigatoare. Nu prea am mai gatit pui in ultima vreme, pentru ca nu am gasit o sursa sigura de carne, dar cand primesc cate unul de la tara, il exploatez cat de mult pot. De aceasta data am facut o ciorba din carcasa, snitele din piept si aceasta mancare de pui cu smantana si rosii uscate, o varianta modernizata, cu iz italian, a clasicului pui cu smantana, numai buna de pregatit cand esti in pana de idei si nu mai stii ce sa mai gatesti cu pui.
- carne de pui (2 pulpe, 2 aripi)
- 3 linguri de unt
- 3 catei de usturoi tocat
- un sfert de lingurita de pudra de ardei iute
- o cana de supa de pui
- 120 ml de smantana pentru gatit
- 50 gr de rosii uscate
- 60 gr de parmezan ras
- ¼ lingurita de cimbru uscat
- ¼ lingurita de oregano uscat
- ¼ de busuioc uscat
- sare, piper
- frunze de busuioc proaspat sau de patrunjel
- Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade.
- Rosiile uscate se pun la inmuiat intr-o cana cu apa fierbinte. Se schimba apa dupa 15 minute si dupa alte 10 minute, rosiile se scurg si se taie in fasii subtiri.
- Se pune pe foc o oala (de fonta, daca aveti) si se pun la topit in ea, doua linguri de unt. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si apoi se prajeste cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste. Se scoate pe o farfurie.
- Se topeste si restul de unt in oala, peste el se adauga usturoiul si se caleste 1 minut.
- Se adauga supa de pui, smantana pentru gatit, rosiile uscate, parmezanul si toate condimentele si se lasa la fiert cam 5-7 minute, pana cand lichidul incepe sa scada.
- Se adauga puiul si oala se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.
- Mancarea se serveste cu busuioc sau patrunjel proaspat.
Leave a Reply