• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui cu smantana si rosii uscate

10/11/2016 By Andreea Leave a Comment

Tineam reteta asta in board-ul meu de Pinterest deja de vreo doi ani si de fiecare data cand vedeam rosii uscate ma gandeam la ea. E una din retetele alea ce imi raman in minte si inca de cand le citesc titlul stiu ca am gasit o combinatie de ingrediente castigatoare. Nu prea am mai gatit pui in ultima vreme, pentru ca nu am gasit o sursa sigura de carne, dar cand primesc cate unul de la tara, il exploatez cat de mult pot. De aceasta data am facut o ciorba din carcasa, snitele din piept si aceasta mancare de pui cu smantana si rosii uscate, o varianta modernizata, cu iz italian, a clasicului pui cu smantana, numai buna de pregatit cand esti in pana de idei si nu mai stii ce sa mai gatesti cu pui.

pui cu smantana si rosii uscate-2

Pui cu smantana si rosii uscate
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • carne de pui (2 pulpe, 2 aripi)
  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi tocat
  • un sfert de lingurita de pudra de ardei iute
  • o cana de supa de pui
  • 120 ml de smantana pentru gatit
  • 50 gr de rosii uscate
  • 60 gr de parmezan ras
  • ¼ lingurita de cimbru uscat
  • ¼ lingurita de oregano uscat
  • ¼ de busuioc uscat
  • sare, piper
  • frunze de busuioc proaspat sau de patrunjel
Preparare
  1. Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade.
  2. Rosiile uscate se pun la inmuiat intr-o cana cu apa fierbinte. Se schimba apa dupa 15 minute si dupa alte 10 minute, rosiile se scurg si se taie in fasii subtiri.
  3. Se pune pe foc o oala (de fonta, daca aveti) si se pun la topit in ea, doua linguri de unt. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si apoi se prajeste cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste. Se scoate pe o farfurie.
  4. Se topeste si restul de unt in oala, peste el se adauga usturoiul si se caleste 1 minut.
  5. Se adauga supa de pui, smantana pentru gatit, rosiile uscate, parmezanul si toate condimentele si se lasa la fiert cam 5-7 minute, pana cand lichidul incepe sa scada.
  6. Se adauga puiul si oala se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.
  7. Mancarea se serveste cu busuioc sau patrunjel proaspat.
3.5.3226

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Salata de ouaSalata de oua

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pui, rosii uscate, smantana

Previous Post: « Cu bazaarul in vacanta: Londra
Next Post: Salata de vinete cu feta si nuci »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada cu cacao si banane

Chec cu ricotta, portocală și mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scones cu afine

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·