• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

O noua aniversare, un nou tort

26/02/2014 By Andreea 1 Comment

Astazi este a treia aniversare a blogului si sunt tare mandra ca am ajuns aici. Ma bucur ca am reusit sa adun o colectie de retete pe placul meu, placute si de multi dintre voi si ca odata cu blogul, creste si pasiunea mea pentru domeniul culinar. Cu cat descopar mai multe lucruri, cu atat experimentez mai mult si inca nu am ajuns sa ma plictisesc in bucatarie. Imi place sa ma uit inapoi si sa vad cum au evoluat gusturile mele, skill-urile de fotografie si pe unde m-am mai plimbat. Zambesc si incerc sa fac un exercitiu de imaginatie si sa prevad cu vor arata urmatorii ani :).
Pana atunci, sa sarbatorim am treilea an de viata in baza(a)r si sa mancam niste tort :).

Am ales de data aceasta o reteta de tort cu morcovi, doar ca  mai sanatos decat prima varianta pe care am postat-o chiar la o luna de la deschiderea blogului.
De data asta m-am inspirat din reteta aceasta, dar am adaptat putin blatul si am facut o alta combinatie pentru crema.
E o reteta simpla, cu faina integrala, fara zahar sau unt, dar foarte buna la gust, cu texturi diferite si multe arome placute. Nuci crocante, morcovi moi, merisoare dulci-acrisoare, lamaie, portocale si vanilie. Yummy!

De ce aveti nevoie:

pentru blat
3 oua
2 banane
15 curmale fara samburi
6 linguri de ulei vegetal (cautati unul fara gust specific, cum e cel de floarea soarelui sau de seminte de struguri)
130 gr faina integrala
o lingurita si jumatate de praf de copt
3 lingurite de scortisoara
jumatate de lingurita de nucsoara macinata
un varf de lingurita de cuisoare macinate
4 morcovi medii
50 gr fulgi de nuca de cocos
50 gr miez de nuca taiat grosier
50 gr merisoare deshidratate

pentru crema
200 gr branza mascarpone
150 gr iaurt grecesc
50 gr branza de vaci
3 linguri de miere
o pastaie de vanilie
o lingura de zeama de lamaie
o lingura de coaja de lamaie
o lingura de coaja de portocale
50 gr miez de nuca macinat

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Curatati si radeti morcovii pe razatoarea mare. Intr-un castron, spargeti ouale si mixati-le cateva minute cu un tel sau cu mixerul. Intr-un vas mai inalt, pasati bananele, curmalele si uleiul cu un blender vertical. Intr-un al treilea bol, cerneti faina (adaugati si taratele care raman in sita) si amestecati-o cu scortisoara, nucsoara, cuisoarele, praful de copt si fulgii de nuca de cocos.

In castronul cu oua, adaugati pasta de banane si curmale, amestecul de faina, morcovii, miezul de nuca si merisoarele. Omogenizati si turnati compozitia intr-o tava de 24-26 cm, sau in doua tavi de 19 cm (cum am facut eu), in care ati pus in prealabil hartie de copt. Bagati tava in cuptor timp de 30-40 minute. Verificati blatul cu o scobitoare si cand e gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca in tava timp de 5-10 minute.

Crema se obtine destul de simplu, amestecand cu mixerul toate ingredientele necesare.
Cand blaturile s-au racit complet, se taie in doua straturi si se ung cu crema. La final se mai poate decora cu niste merisoare si cativa fulgi de cocos.

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
  • Prajitura cu portocale rosii la aniversarePrajitura cu portocale rosii la aniversare
  • Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fisticUn an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic

Filed Under: desert, post, retete Tagged With: desert, morcovi, tort

Previous Post: « Hummus cu cartof dulce si lipii facute in casa
Next Post: Gnocchi cu sos de rosii si carnati »

Reader Interactions

Comments

  1. Alexandra Bejan says

    26/02/2014 at 10:05 am

    Interesanta reteta,dar nu ne inviti si pe noi fans la o degustare?!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajiturele raw cu dovleac

Mini cheesecakes

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Omleta in lipie

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·