• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gnocchi cu sos de rosii si carnati

24/03/2014 By Andreea 3 Comments

Ce faci daca iti ramane piure de cartofi dupa o estimare putin gresita a portiilor? πŸ™‚ Da, de multe ori si eu il arunc, insa de data asta mi-a ramas prea mult ca sa ma indur. Am avut cam 400 de grame de piure, in care pusesem inclusiv niste unt (dar fara smantana sau lapte), pe care l-am amestecat cu doua oua si faina cat a cuprins. Si a cuprins…:). Pana cand am simtit ca aluatul poate fi usor modelat, am tot adaugat faina. Sa tot fi fost vreo 300-400 de grame. Totusi, am pastrat compozitia usor moale, astfel incat sa nu se intareasca la fiert.
Daca nu aveti piure deja facut, puteti fierbe cartofii si nu trebuie sa mai adaugati decat ou si faina.

gnocchi_sos_rosii_carnati (1)

Am bagat jumatate din cantitatea de aluat la congelator, pentru ca obtinusem o cantitate imposibil de mancat de doua persoane la o masa. Din jumatatea pastrata, am format niste cordoane de aluat, aproximativ de grosimea unui deget mare de la mana :).
Am taiat apoi bucatele de doi centimetri, pe care le-am mai rotit putin sa aiba o forma usor rotunda. Le-am infainat usor, ca sa nu se lipeasca la fiert.

Intr-o oala am adus la punctul de fierbere cam doi litriΒ  de apa cu o lingura de sare. Am pus gnocchi la fiert, cam 7-8 minute, pana cand s-au ridicat la suprafata apei. Daca nu sunteti siguri ca s-au gatit, incercati unul. E posibil sa fie usor gumosi de la cartofi, insa e ok sa fie asa.

Sosul l-am pregatit cu ce aveam prin casa. Am calit usor o ceapa taiata marunt, inΒ  doua lunguri de ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat, am adaugat doi catei de usturoi maruntiti, apoi am aruncat in tigaie carnea de la patru carnati medii de casa (am eliminat membrana). Dupa ce s-a prajit carnea, am turnat si 500 ml de sos de rosii, sare si piper. Dupa ce a mai scazut sosul de rosii (10-15 minute), am adaugat gnocchi si am mai lasat totul sa fiarba 2-3 minute.

gnocchi_sos_rosii_carnati (2)

La final, in farfurie, am presarat si cateva frunze de busuioc. Desi nu e o mancare light, este gustoasa si se prepara usor, cu ingrediente la indemana. Pentru mine e o reteta la care pot apela cand sunt in pana de idei si tot ce am prin casa sunt niste carnati in congelator, cativa cartofi si niste sos de rosii in camara :).

Iar la final am pentru voi o veste simpatica :). Ieri in emisiunea Tinerete fara batranete de la Digi 24, am pregatit cateva alternative sanatoase la fast food. Am facut biscuitii cu banane si ovaz, despre care v-am povestit deja, o maioneza din avocado cu busuioc si un rulou cu lipie integrala, legume la gratar si sos de avocado, delicios. Sper sa il reeditez curand, ca sa il pozez si sa vi-l arat, insa pana atunci puteti urmari filmarea aici.

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulouri de paste cu dovleac si spanacRulouri de paste cu dovleac si spanac
  • Trio de paste de casa cu sos de rosii proaspeteTrio de paste de casa cu sos de rosii proaspete
  • Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si crevetiLinguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti
  • Tagliatelle de casa cu sos alb si sparanghelTagliatelle de casa cu sos alb si sparanghel

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: carnati, gnocchi, italian, paste de casa

Previous Post: « O noua aniversare, un nou tort
Next Post: Salata cu piept de curcan, avocado si taitei de hrisca »

Reader Interactions

Comments

  1. dia_diana58 says

    25/03/2014 at 7:17 am

    Interesanta rau πŸ™‚ carnatii au fost cruzi sau afumati ?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2014 at 6:10 pm

      Buna, Diana! Carnatii au fost cruzi.

      Reply
  2. Sisters'Kitchen says

    31/03/2014 at 7:10 pm

    Noua ne plac gnocchi la nebunie, si daca mai pui si niste carnati..ioiiiii :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii β†’

Deserturi

Inghetata cremoasa de banane

Prajitura cu martipan

Mai multe deserturi β†’

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun β†’

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive β†’

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal β†’

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·