• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gnocchi cu sos de rosii si carnati

24/03/2014 By Andreea 3 Comments

Ce faci daca iti ramane piure de cartofi dupa o estimare putin gresita a portiilor? 🙂 Da, de multe ori si eu il arunc, insa de data asta mi-a ramas prea mult ca sa ma indur. Am avut cam 400 de grame de piure, in care pusesem inclusiv niste unt (dar fara smantana sau lapte), pe care l-am amestecat cu doua oua si faina cat a cuprins. Si a cuprins…:). Pana cand am simtit ca aluatul poate fi usor modelat, am tot adaugat faina. Sa tot fi fost vreo 300-400 de grame. Totusi, am pastrat compozitia usor moale, astfel incat sa nu se intareasca la fiert.
Daca nu aveti piure deja facut, puteti fierbe cartofii si nu trebuie sa mai adaugati decat ou si faina.

gnocchi_sos_rosii_carnati (1)

Am bagat jumatate din cantitatea de aluat la congelator, pentru ca obtinusem o cantitate imposibil de mancat de doua persoane la o masa. Din jumatatea pastrata, am format niste cordoane de aluat, aproximativ de grosimea unui deget mare de la mana :).
Am taiat apoi bucatele de doi centimetri, pe care le-am mai rotit putin sa aiba o forma usor rotunda. Le-am infainat usor, ca sa nu se lipeasca la fiert.

Intr-o oala am adus la punctul de fierbere cam doi litri  de apa cu o lingura de sare. Am pus gnocchi la fiert, cam 7-8 minute, pana cand s-au ridicat la suprafata apei. Daca nu sunteti siguri ca s-au gatit, incercati unul. E posibil sa fie usor gumosi de la cartofi, insa e ok sa fie asa.

Sosul l-am pregatit cu ce aveam prin casa. Am calit usor o ceapa taiata marunt, in  doua lunguri de ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat, am adaugat doi catei de usturoi maruntiti, apoi am aruncat in tigaie carnea de la patru carnati medii de casa (am eliminat membrana). Dupa ce s-a prajit carnea, am turnat si 500 ml de sos de rosii, sare si piper. Dupa ce a mai scazut sosul de rosii (10-15 minute), am adaugat gnocchi si am mai lasat totul sa fiarba 2-3 minute.

gnocchi_sos_rosii_carnati (2)

La final, in farfurie, am presarat si cateva frunze de busuioc. Desi nu e o mancare light, este gustoasa si se prepara usor, cu ingrediente la indemana. Pentru mine e o reteta la care pot apela cand sunt in pana de idei si tot ce am prin casa sunt niste carnati in congelator, cativa cartofi si niste sos de rosii in camara :).

Iar la final am pentru voi o veste simpatica :). Ieri in emisiunea Tinerete fara batranete de la Digi 24, am pregatit cateva alternative sanatoase la fast food. Am facut biscuitii cu banane si ovaz, despre care v-am povestit deja, o maioneza din avocado cu busuioc si un rulou cu lipie integrala, legume la gratar si sos de avocado, delicios. Sper sa il reeditez curand, ca sa il pozez si sa vi-l arat, insa pana atunci puteti urmari filmarea aici.

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulouri de paste cu dovleac si spanacRulouri de paste cu dovleac si spanac
  • Trio de paste de casa cu sos de rosii proaspeteTrio de paste de casa cu sos de rosii proaspete
  • Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si crevetiLinguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti
  • Tagliatelle de casa cu sos alb si sparanghelTagliatelle de casa cu sos alb si sparanghel

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: carnati, gnocchi, italian, paste de casa

Previous Post: « O noua aniversare, un nou tort
Next Post: Salata cu piept de curcan, avocado si taitei de hrisca »

Reader Interactions

Comments

  1. dia_diana58 says

    25/03/2014 at 7:17 am

    Interesanta rau 🙂 carnatii au fost cruzi sau afumati ?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2014 at 6:10 pm

      Buna, Diana! Carnatii au fost cruzi.

      Reply
  2. Sisters'Kitchen says

    31/03/2014 at 7:10 pm

    Noua ne plac gnocchi la nebunie, si daca mai pui si niste carnati..ioiiiii :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. Sun Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. 
Sunt curioasă dacă e cineva aici care mă urmărește de acum 10 ani pe blog 😋.

Îmi amintesc cum acum 10 ani stăteam cu @madagrecu la biroul din apartamentul nostru din Militari și făceam brainstorming pentru numele blogului. Îmi venise ideea să îl numesc "bazar culinar", dar numele era deja luat de alt blog, așa că am ales până la urmă "Taste Bazaar". La vremea aceea abia apăruseră blogurile culinare la noi în țară și le citeam fascinată fiecare articol. Mi-a plăcut tare mult ideea asta de a scrie rețete dar și povești despre mâncare și mai ales vibe-ul oamenilor și evenimentelor ce se organizau cu bloggeri de food. Prima dată când am fost invitată la un eveniment în calitate de "food blogger", aproape am leșinat de emoție. Au venit foarte multe momente memorabile: am câștigat un premiu pentru cel mai bun food & travel blogger după un an de când lansasem blogul, am câștigat două concursuri ce aveau ca premii excursii la evenimente culinare din Europa, am participat la multe întâlniri și festivaluri și am cunoscut oameni minunați, dintre care mulți mi-au devenit prieteni. 
Taste Bazaar înseamnă foarte mult pentru mine, mi-a adus multe bucurii, m-a ajutat să-mi dezvolt multe skill-uri, m-a provocat, mi-a dezvăluit calități pe care nu știam că le am și îmi oferă posibilitatea să fac ceea ce îmi place. 
Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a adus acest blog, mai ales pentru comunitatea fantastică care s-a adunat în jurul acestei pagini de Instagram. Vă mulțumesc că sunteți aici, că mă încurajați și că îmi arătați în fiecare zi cât de mult înseamnă să apreciezi pe cineva și să îi transmiți asta. 

Am vrut să fac un tort dar nu am reușit azi, așa că vă las niște fudge cu marshmallows și nuci care să vă îndulcească (rețeta e pe blog). Sper ca în weekend să reușesc să fac și un tort, căci ar merita să sărbătorim cu tort o cifră așa rotundă.
.
.
.
.
.
#bloganniversary #foodblog #foodblogger #fudge #marshmallows #walnuts #nobakedessert #chocolate #chocolateoverload #sweettooth
Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în sal Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în salată? Salată de paste! Un fel de mâncare extrem de ușor de pregătit, dar cu un rezultat minunat: consistent, aromat, gustos.
M-am gândit să adun în același preparat cât mai multe ingrediente de la @bioup.ro și a ieșit această salată care m-a dus cu gândul la vară și la Italia.

Până duminică, 28 februarie, este activ codul de reducere Andreea15 ce oferă un discount de 15% la orice comandă de pe @bioup.ro.

Pentru 2 porții de salată de paste am folosit:

150 gr fusilli pasta Liguria
50 gr roșii uscate în ulei Bio Orto
un ardei kapia 
100 gr anghinare Bio Orto
o lingură de pesto de fistic Biobronte
2 linguri de ulei de măsline Bio Orto
o lingură de cremă de oțet balsamic Casanova
2 linguri de zeamă de lămâie 
30 gr parmezan
o linguriță de busuioc sau pătrunjel tocat

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
Roșiile uscate și ardeiul kapia se taie în bucăți medii.
Se pregătește un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, crema de oțet balsamic, sare și piper.
Peste pastele fierte și scurse se adaugă pesto de fistic și se amestecă bine. Se adaugă roșiile, ardeiul și anghinarea. Se toarnă dressing-ul și e amestecă totul.
Pe deasupra se pune parmezanul tăiat fâșii și frunzele tocate de busuioc sau pătrunjel.
.
.
.
.
.
#pasta #pastasalad #sundriedtomatoes #artichoke #oliveoil #hereismyfood #quicklunch #inmykitchen
Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Tarta cu mere si sos de caramel de post

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·