Tocmai am scos din cuptor cei mai simpli biscuiti din lume. In continuarea retetei de ieri, vin cu alta la fel de putin solicitanta: fursecuri de ovaz cu banane. Mecanismul e simplu: luati doua banane coapte, pasati-le cu o furculita, amestecati cu o cana de fulgi de ovaz si trei maini de nuci maruntite.
Intr-o tava cu hartie de copt, asezati cate o lingura de “aluat” si dati-i o forma rounda si plata (cam 0.5 cm grosime). Bagati tava in cuptorul incalzit la 170-180 de grade si in 10-15 minute aveti niste fursecuri perfecte pentru micul dejun. Ba chiar si pentru o gustare luata la pachet.


- 2 banane coapte
- 100 gr fulgi de ovaz
- 50 gr nuci
- Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si pregateste o tava cu hartie de copt.
- Paseaza bananele cu o furculita, pana cand devin o pasta omogena si lipicioasa.
- Adauga fulgii de ovaz si amesteca bine.
- Marunteste nucile si incorporeaza-le in compozitia de banane si ovaz.
- Portioneaza compozitia cu o lingura si da-i o forma de bila. Aseaza bilele de aluat pe tava si apoi aplatizeaza-le pana ajung la o grosime de 0,5 - 1 cm.
- Baga tava in cuptor si coace fursecurile timp de 15 minute.
Anonymous says
Mi-au placut aceste fursecuri, sunt bune si usor de facut 🙂
Andreea says
Ah, ce ma bucur! Mie mi se par revolutionare :)). Sunt atat de simple ca le poti face zilnic.
Maria says
Miere nu se poate pune? Si unt de arahide? Suna foarte bine, multumim de reteta 🙂
Andreea says
Ba cred ca poti pune si miere, dar daca e mai lichida, mai adauga fulgi de ovaz, ca sa isi pastreze consistenta. Unt de arahide, la fel, se poate pune, dar iarasi, daca e lichid si compozitia nu se leaga prea bine, mai completeaza cu ovaz.
Gabriela says
Stie cineva cat de tari sunf fursecurile dupa coacere?
Andreea says
Buna, Gabriela! Fursecurile sunt moi.