• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fursecuri de ovaz cu banane

18/08/2013 By Andreea 7 Comments

Tocmai am scos din cuptor cei mai simpli biscuiti din lume. In continuarea retetei de ieri, vin cu alta la fel de putin solicitanta: fursecuri de ovaz cu banane. Mecanismul e simplu: luati doua banane coapte, pasati-le cu o furculita, amestecati cu o cana de fulgi de ovaz si trei maini de nuci maruntite.
fursecuri-de-ovaz-cu-banane-4

Intr-o tava cu hartie de copt, asezati cate o lingura de “aluat” si dati-i o forma rounda si plata (cam 0.5 cm grosime). Bagati tava in cuptorul incalzit la 170-180 de grade si in 10-15 minute aveti niste fursecuri perfecte pentru micul dejun. Ba chiar si pentru o gustare luata la pachet.

fursecuri de ovaz cu banane
Sa recapitulam, in maxim 30 de minute avem niste biscuitei aromati, dulci si hranitori, fara faina, zahar, oua sau unt. Eu zic ca e bine :). Daca nu aveti inca nimic pregatit pentru mic dejunul de maine, aruncati un ochi prin camara si jucati-va cum va place. Poate cu niste bucatele de ciocolata amaruie, niste stafide, sau niste cocos.
Si hai sa incepem o saptamana vesela! 🙂
fursecuri-de-ovaz-cu-banane-5

Fursecuri de ovaz cu banane
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 12
Ingrediente
  • 2 banane coapte
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 50 gr nuci
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Paseaza bananele cu o furculita, pana cand devin o pasta omogena si lipicioasa.
  3. Adauga fulgii de ovaz si amesteca bine.
  4. Marunteste nucile si incorporeaza-le in compozitia de banane si ovaz.
  5. Portioneaza compozitia cu o lingura si da-i o forma de bila. Aseaza bilele de aluat pe tava si apoi aplatizeaza-le pana ajung la o grosime de 0,5 - 1 cm.
  6. Baga tava in cuptor si coace fursecurile timp de 15 minute.
3.5.3226

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulada cu cacao si bananeRulada cu cacao si banane
  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Smoothie din banana, afine si grapefruitSmoothie din banana, afine si grapefruit
  • Inghetata de banane cu unt de arahideInghetata de banane cu unt de arahide

Filed Under: desert, retete, vegan Tagged With: banane, desert, fursecuri, post

Previous Post: « Inghetata de banane cu unt de arahide
Next Post: Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonymous says

    27/08/2013 at 4:36 pm

    Mi-au placut aceste fursecuri, sunt bune si usor de facut 🙂

    Reply
    • Andreea says

      28/08/2013 at 6:20 am

      Ah, ce ma bucur! Mie mi se par revolutionare :)). Sunt atat de simple ca le poti face zilnic.

      Reply
  2. Maria says

    17/07/2018 at 9:36 am

    Miere nu se poate pune? Si unt de arahide? Suna foarte bine, multumim de reteta 🙂

    Reply
    • Andreea says

      28/07/2018 at 7:40 am

      Ba cred ca poti pune si miere, dar daca e mai lichida, mai adauga fulgi de ovaz, ca sa isi pastreze consistenta. Unt de arahide, la fel, se poate pune, dar iarasi, daca e lichid si compozitia nu se leaga prea bine, mai completeaza cu ovaz.

      Reply
  3. Gabriela says

    12/10/2020 at 9:48 am

    Stie cineva cat de tari sunf fursecurile dupa coacere?

    Reply
    • Andreea says

      14/10/2020 at 1:04 pm

      Buna, Gabriela! Fursecurile sunt moi.

      Reply

Trackbacks

  1. 12 activități simple, care te binedispun când ai o zi proastă - Inoza says:
    25/07/2019 at 11:00 am

    […] duș sau îți alegi hainele, ele o să fie gata și o să umple casa cu un miros divin. Găsești rețeta aici. PS: mie îmi place să fac 2 tipuri: unele cu ciocolată neagră și altele cu merișoare, dar […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Briose cu afine si grau germinat

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·