• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Bautura energizanta din catina, portocale si ghimbir

19/11/2013 By Andreea 2 Comments

Cu atatea evenimente am ramas in urma cu retetele si imi pare rau. Mai ales ca s-au adunat cateva. Azi va povestesc pe scurt despre aceasta bautura energizanta din catina, plina de vitamina C, numai buna de pregatit organismul pentru iarna, impotriva racelii.

Reteta am pregatit-o pentru editia de toamna a revistei VEG, pe care Andie si colaboratorii ei au documentat-o si de data aceasta cu multa rabdare si talent. Pentru mine e o bucurie sa rasfoiesc revista asta si ma bucur ca am avut ocazia sa contribui si eu cu trei retete.
bautura-energizanta-din-catina-2

Saptamana trecuta, pe drumul spre Busteni, am mai vazut catina de vanzare. Cred ca e posibil sa se mai gaseasca si in piete. Daca ati fost prevazatori, asa cum am fost eu si ati congelat catina, atunci o puteti folosi asa. Apropo, eu am reusit performanta de a congela vreo 4 kile de catina :).

Ingrediente pentru 1 litru de bautura energizanta din catina:


100 gr catina

50 gr miere

50 gr ghimbir proaspat

sucul de la o portocala

zeama de la jumatate de lamaie

30 ml sirop de brad

apa plata


Catina se curata de crengutele mai mari si se stoarce intr-un storcător cu presare la rece. Se poate stoarce si intr-un storcator de fructe centrifugal sau se poate mixa cu un blender si apoi se strecoara sucul. Eu nu arunc pulpa ramasa, ci o usuc (in perioada aceasta merge pe calorifer) si apoi o folosesc in ceaiuri.
Sucul de catina se amesteca bine cu mierea. Acest sirop se poate pastra intr-un borcan in frigider chiar si cateva saptamani.
Ghimbirul se curata de coaja si se stoarce si el in storcator.
Intr-o carafa se amesteca siropul de catina, sucul de ghimbir, cel de portocala, zeama de lamaie si siropul de brad. Se completeaza cu apa plată.

bautura-energizanta-din-catina

Save

Articole asemanatoare:

  • Salata de dovleac si quinoaSalata de dovleac si quinoa
  • Mic dejun sanatos: budinca raw de cacaoMic dejun sanatos: budinca raw de cacao
  • Inghetata de banane cu unt de arahideInghetata de banane cu unt de arahide
  • Cu bazaarul in vacanta: prin AtenaCu bazaarul in vacanta: prin Atena

Filed Under: bauturi, retete Tagged With: catina, ghimbir, suc natural

Previous Post: « Un weekend la vila Leonida
Next Post: Rosti cu praz si oua prajite »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihai says

    19/11/2013 at 8:03 am

    Gata, a venit netul si pe strada voastra? 🙂
    Personal, nu-mi amintesc sa fi incercat vreo bautura pe baza de catina. Dar asta suna interesant.

    Reply
  2. Andreea says

    19/11/2013 at 10:10 am

    Avem cu tzaraita :). Mai facem hotspot cu tableta.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pandispan cu visine

O noua aniversare, un nou tort

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·