V-am ramas datoare cu cateva povesti despre ce-am mai facut in ultima perioada. Din pacate, n-am mai reusit sa scriu pentru ca timpul meu a fost impartit intre impachetat si despachetat, carat cutii si saci, vizite la Ikea si la mai toate magazinele de constructie din oras. Despre finalitatea acestui “proiect” sper sa am ocazia sa va povestesc in curand, mai ales ca saptamana viitoare voi avea si bucataria pe care o visez de cativa ani incoace :). Momentan activitatile culinare se limiteaza la paine prajita cu unt si ceai, dar abia astept sa intru din nou in bucatarie :).
Pentru ca ultima oara v-am gatit indian si v-am invitat la Electrolux More Inspiration4Cooking, a venit vremea sa va spun cum ne-am distrat.
La evenimentul organizat la Club Cortina am mers insotita de Cecilia, castigatoarea concursului, care intre timp s-a indragostit de mancarea indiana :).
Au mai fost alaturi de noi si prietenele mele dragi, Catalina, Brindusa, Andreea si am avut placerea de a o cunoaste pe Anca, a.k.a. Printesa Polonic :).
Cand am ajuns, am fost intampinati de catre fetele de la Golin Harris si de Ashlie Dias, Executive Chef la hotelul Crowne Plaza, care ne-a povestit cate putin despre traditiile culinare din India. Ni s-a prezentat meniul care continea 5 feluri de mancare: doua aperitive: masala daal si pakoras de pui cu sos de menta si coriandru, un fel principal, pui makhanwala cu orez, paine naan si un desert cu morcovi, numit gajjar ka halwa.
Cu totii am fost putin surprinsi de numarul preparatelor pe care trebuia sa le gatim intr-un timp destul de scurt, insa eu am fost tare entuziasmata ca urma sa invat si sa gust atatea lucruri noi.
Impreuna cu Cecilia, am gatit daal-ul, painea naan si pakoras de pui, iar restul au fost preparate de Anca impreuna cu Stefan, ca sa le putem tremina pe toate la timp.
Cel mai tare mi-a placut daal-ul, care a fost cu totul diferit de cel gatit de mine. Lintea a stat la fiert cam doua ore pana s-a dezintegrat, iar la final, mixul de condimente praijte i-a dat o aroma deosebita. M-a surprins desertul de morcovi fierti in lapte, care, desi a fiert foarte mult, a fost simplu de gatit, foarte gustos si light (fara crema sau blat). Insa revelatia serii a fost sosul de menta si coriandru, care a insotit pakoras de pui. Mie nu-mi place deloc coriandrul proaspat, insa in sosul asta si combinat cu bucatelele de pui pane nu numai ca nu m-a dezgustat (ca de obicei), ci mi-a placut foarte mult.
Leave a Reply