• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Hribi la gratar cu quinoa si broccoli

05/11/2012 By Andreea 1 Comment

Acum vreo doua saptamani am gasit in Auchan niste frumuseti de hribi proaspeti. Caut mereu ciuperci de padure prin magazine, insa din pacate se gasesc foarte rar. De obicei gaseam in Kaufland, insa imi e destul de greu sa ajung mai des.

Am plecat acasa cu o cutie de 500 de grame de ciuperci fara vreo idee fixa despre ce sa fac cu ele.
Dupa ce au stat vreo 2 zile in frigider in asteptarea unei retete deosebite, am zis ca e mai bine sa nu mai astept si sa fac cel mai simplu lucru posibil: hribi la gratar. Nu mai gatisem hribi niciodata, insa citisem, mai ales pe bloguri vegetariene, despre varianta aceasta.

hribi-cu-quinoa-3
Am curatat ciupercile de pamant si alte mizerii doar cu ajutorul unei carpe si la nevoie cu un cutit, evitand sa le spal pentru a nu absorbi apa. Apoi le-am taiat in felii groase de cam 0.5 cm si le-am uns cu putin ulei de masline.
Am incins gratarul si am pus feliile de hribi la prajit pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos pe o farfurie si am presarat peste ele sare si piper proaspat macinat.

Pentru ca aceasta activitate s-a desfasurat intr-o dimineata, inainte de a pleca la birou, m-am gandit sa imi pregatesc si un mic dejun cu acesti hribi. Am prajit repede o felie de paine, am uns-o cu crema de branza amestecata cu ulei de masline si seminte de pin, am asezat cateva rosii uscate in ulei de masline si felii de hribi. Pe deasupra am pus si cateva fire de marar si de germeni de creson. A fost un sandvis fantastic.

hribi-cu-quinoa
Pentru pranz, am pus la pachet cateva linguri de quinoa pregatita cu o seara inainte, amestecata cu o lingura de ulei de masline si condimente, cateva felii de hribi si vreo doua buchetele de broccoli fiert la aburi pentru 5 minute.
hribi-cu-quinoa-2
Mi s-au parut extraordinar de gustosi hribii preparati in acest fel, foarte simplu de facut si versatili. Daca gasiti prin piete, e obligatoriu sa ii incercati!

Save

Articole asemanatoare:

  • Mancare de quinoa cu ciuperciMancare de quinoa cu ciuperci
  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezanCiuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: ciuperci, hribi, quinoa

Previous Post: « Prajiturele raw cu dovleac
Next Post: Pancakes cu maia »

Reader Interactions

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    06/11/2012 at 7:14 am

    Minunat arata! Prezentarea e superba, mancarica e delioasa foc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pancakes din banane si ou

Banana bread cu nuci si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scrambled eggs (oua cremoase)

Waffles dulci si sarate

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·