• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftele din fasole si quinoa

19/10/2012 By Andreea Leave a Comment

In ultima vreme am crescut procentul de mancare vegana (de post) si raw in alimentatia mea si ma simt foarte bine. Mai ales ca gasesc retete surprinzator de gustoase si de usoare.
 
Nu mai stiu exact cum m-am hotarat sa fac chiftelele astea, dar erau de mult timp pe lista mea. Citisem zeci de retete de “burgeri vegetali”, iar majoritatea contineau fasole si quinoa sau orez brun si deja stiam cam care e treaba. Am ales si eu sa folosesc quinoa, pentru ca nu o mai pregatisem de ceva timp. Iar fasole neagra avem oricum in casa.
Cam intr-o ora am obtinut vreo 16 chiftele numai bune de un burger vegetarian (mult mai bun ca orice am mai incercat) sau de mancat fara remuscari alaturi de o garnitura de legume.
 
chiftele-din-fasole-si-quinoa
Am avut nevoie de:
 
100 grame fasole negra (se poate folosi orice tip)
jumatate de cana (de 250 ml) de quinoa (sau orez brun)
o ceapa rosie
3 linguri de seminte de canepa decorticate
doi catei de usturoi zdrobiti
o legatura de marar
o legatura de patrunjel
doua linguri de faina de in (seminte de in rasnite)
doua linguri de ulei de masline
sare
piper
 
Mai intai am pus la fiert fasolea cam doua ore, timp in care i-am schimbat apa de vreo 3 ori.
Separat, am pus pe foc o craticioara cu o cana jumatate de apa (aceeasi cana cu care am masurat quinoa).
Semintele de quinoa am asezat-o intr-o sita si le-am clatit bine sub jet de apa rece (operatiune obligatorie pentru a nu iesi amara). Apoi le-am pus in oala cu apa de pe foc. Le-am acoperit cu un capac si am dat focul la minim. Le-am lasat sa fiarba exact 15 minute. Apoi am oprit focul si am lasat oala acoperita inca 10 minute.   Astfel am obtinut o quinoa gatita perfect, care nu s-a lipit de oala.
 
Am pus fasolea si quinoa intr-un vas inalt si le-am pasat bine cu blenderul. Apoi le-am adaugat o ceapa rosie taiata marunt, mararul si patrunjelul, taiate la fel, canepa, usturoiul, uleiul, usturoiul si sare si piper dupa gust. Ca sa evit sa folosesc ou, am amestecat doua linguri de faina de in cu 4 linguri de apa si le-am adaugat in compozitie.
 
Am amestecat totul bine cu blenderul si apoi am format chiftelele cu mainile umede.
 

Intr-o tigaie in car am pus foarte putin ulei de masline am rumenit chiftelele cam 3 minute pe fiecare parte.    Apoi, le-am bagat 10 minute si in cuptor pentru 10 minute.

Modalitatea asta de gatire mi s-a parut cea mai potrivita pentru ca am obtinut niste chiftele crocante la exterior si moi in interior.

Daca le prajeam doar 3 minute pe fiecare parte in tigaie, ramaneau prea moi inauntru, daca le prajeam mai mult, se ardeau cam tare, daca le faceam doar in cuptor, pana se rumeneau, se uscau in interior. Credeti-ma, le-am incercat pe toate :).

chiftele-din-fasole-si-quinoa-2
Chiftelele astea le-am mancat prima data in lipie cu varza, rosii, ceapa si avocado, apoi cu salata de varza si morcovi si pe ultimele cu mancare de varza. Au mers de minune in fiecare combinatie si desi nu va pot amagi ca ar avea gust de carne, mie mi s-a parut ca au inlocuit-o cu succes.

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Mancare de quinoa cu ciuperciMancare de quinoa cu ciuperci
  • Trufe raw de canepaTrufe raw de canepa
  • Baba ganoushBaba ganoush
  • Chilli con carneChilli con carne

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: canepa, chiftele, fasole, gustare, post, quinoa

Previous Post: « Budinca de chia cu lapte de cocos
Next Post: Brownies cu alune de padure »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu prea îmi place ideea de ouă crude și prefer să fac o variantă de tiramisu cu ouăle tratate termic. Rețeta e pe blog, las link în bio.
Ce am făcut diferit de data asta a fost că am folosit 500 gr de mascarpone și nu am pus frișcă.
Iar când trebuia să pun al doilea strat de cremă, mi-a venit ideea să pun niște coajă de portocale în ea. V-am zis că sunt într-o fază în care aș pune coajă de portocale în orice desert 🙈. 
De menționat este că folosesc mereu coajă de portocale netratate, bio.
Mai sunt fani tiramisu le aici?
.
.
.
.
.
.
#tiramisu #ladyfingers #mascarpone #dessert #desserttime #inmykitchen #cookandtell #nobakedessert
Sunt în căutarea unor rețete simple și gus Sunt în căutarea unor rețete simple și gustoase de mic dejun, pe care să le pot pregăti cu o seară înainte pentru diminețile în care n-am mult timp de gătit. Așa am ajuns și la această rețetă de brioșe cu ovăz, morcovi și stafide, în care n-am pus nici zahăr, nici miere, dar pe care le-am îndulcit cu magiun de mere, deci sunt și baby friendly. 
Ca să economisesc timpul de copt, le-am făcut în Airfryer-ul XXL de la @philipsromania și au fost gata în 14 minute, pentru că nu e nevoie să se preîncălzescă, iar textura a ieșit exact ca a brioselor coapte în cuptor.
Având în vedere că se pregătesc în 20 de minute cu totul, se pot pregăti chiar dimineață, dacă vă doriți brioșe calde la micul dejun, doar să vă pregătiți ingredientele de seara, ca să meargă totul foarte rapid.
Codul "tastebazaar" pentru 15% discount la orice produs de pe site-ul @philipsromania este încă valabil.

Pentru brioșe aveți nevoie de:

2 ouă 
100 gr iaurt grecesc 
2 linguri ulei de măsline (20 gr)
60 gr magiun de mere
30 gr fulgi de ovăz fini
100 gr făină 
o linguriță praf de copt 
1/2 linguriță bicarbonat 
50 gr morcov ras fin
50 gr fructe de pădure congelate (opțional)
30 gr stafide
o linguriță coajă de portocale netratate 
o linguriță scorțișoară

Se amestecă bine ouăle cu iaurtul, uleiul și magiunul de mere. 
Într-un castron se combină făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și fulgii de ovăz. Se adaugă peste ingredientele umede și se omogenizează.
La final se pun în aluat morcovul ras, stafidele, coaja de portocale și fructele de pădure. 
Aluatul se pune în 8 forme de brioșe din silicon și se introduc în coșul Airfryer-ului.
Se pornește programul Bake, se setează temperatura la 190 de grade și se coc brioșele timp de 14 minute.

[AD]
.
.
.
.
.
#muffins #breakfastmuffins #nosugar #babyfriendly #airfryer #airfryerrecipes #acasacuphilips #philipsairfryer
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fudge cu nuci si marshmallows

Prajitura cu smantana si nuci

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·