• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tarta cu legume

09/02/2012 By Andreea 5 Comments

Vegetarieni din toate colturile, adunati-va in fata calculatoarelor! Caci urmeaza reteta de tarta cu legume pe care trebuie sa o incercati. It rocked my world :).
Saptamana trecuta, am primit de la o prietena, o reteta de tarta despre care mi-a zis ca, de cand a descoperit-o, nu se mai satura de ea. Asa ca mi-am zis ca e obligatoriu sa o incerc si eu. Am adaptat-o putin, astfel incat sa  nu folosesc unt si carne si am folosit ce legume am avut prin frigider.

tarta-cu-legume

Am facut aluatul de tarta din o cana jumate de faina integrala, aproape jumate de cana de ulei de rapita (puteti pune ulei pana cand aluatul se transforma in firimituri), jumatate de lingurita de sare si vreo 10 linguri de apa rece. Mai intai am amestecat faina cu uleiul si sarea si apoi, am inceput sa adaug apa, in timp ce framantam aluatul. Cand am reusit sa-l omogenizez, i-am dat o forma de bila (am facut si una mai micuta pentru grilajul de deasupra) si l-am bagat la congelator.

Apoi am spalat si am curatat in jur de 200 de grame de broccoli, 200 de conopida, trei ciuperci, un morcov, jumatate de praz si o ceapa si le-am taiat in bucati maricele. Le-am calit pe toate intr-o oala mai inalta (ca sa le pot amesteca bine) in care am pus 3 linguri de ulei de masline, cam 15 minute. La un moment dat, am pus si putina apa, ca sa nu se arda. Ca sa absoarba apa, am turnat si doua linguri de malai si ca sa avem ceva crocant, am adaugat si doua linguri de seminte de dovleac.
In timpul asta, am scos aluatul din frigider si l-am intins folosind tactica de aici. L-am pus in tava, l-am intepat cu o furculita si l-am copt cam 10-15 minute.

Am batut apoi doua oua cu 3 linguri de parmezan, un varf de cutit de piper cayenne macinat, o jumatate de lingurita de turmeric, piper si sare.
Dupa ce s-au racit legumele, le-am amestecat cu compozitia din oua si branza si le-am pus in tava peste aluat. Pe deasupra, am asezat cateva fasii de aluat, modelate din bila mai mica (trebuie sa fie cam cat un pumn).
Am mai copt tarta vreo 40 de minute, pana cand fasiile de aluat de deasupra s-au rumenit.

tarta-cu-legume-2

Langa o felie de tarta cu legume calda, am asezat o salata de rucola cu zeama de lamaie, ulei de masline si sare. Tarta este foarte foarte buna, iar combinatia e minunata. Am mancat singura vreo 6 felii din 8 :). Abia astept sa o fac din nou!

P.S. Multumesc, Lumi, pentru reteta! 🙂
tarta-cu-legume-3

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Banoffee pieBanoffee pie
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: legume, tarta

Previous Post: « Doua gustari delicioase care ma scot din incurcatura
Next Post: Milano & The Cube by Electrolux »

Reader Interactions

Comments

  1. Sisters'Kitchen says

    10/02/2012 at 7:22 am

    Ce bine arata!Ne plac tartele foarte mult …cu diverse umpluturi (cum spuneai si tu …ce ai in frigider in momentul cand te apuca pofta:)).pupici

    Reply
  2. Zazuza says

    11/02/2012 at 3:39 pm

    pfuuuuu, pai cred si eu ca e buna! notat, musai sa incerc!

    Reply
  3. Anonymous says

    18/01/2013 at 6:59 am

    Super,putem sa punem ulei de florea soarelui sau de masline,asta am in dotare,multumesc.

    Reply
  4. Alexa S says

    22/02/2020 at 8:20 pm

    Tocmai ce am mancat din aceasta minunata tarta. Excelenta reteta! Am mai schimbat un pic legumele dar este o reteta foarte versatila si nemaipomenita atunci cand ai prea multe legume in camara si risca sa se strice.
    Multumim pentru reteta, numai bine!

    Reply
    • Andreea says

      23/02/2020 at 12:08 pm

      Multumesc mult pentru feedback, Alexa! Ma bucur mutl ca ti-a placut tarta!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Clafoutis cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·