• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata de dovleac si quinoa

25/02/2012 By Andreea 5 Comments

De curand am descoperit un alt tip de salate decat cele clasice din frunze, cateva felii de rosii si poate niste branza. Salatele ce contin cereale sau seminte sunt foarte satioase, se pot combina diverse ingrediente si cel mai important, se prepara simplu. Am mancat salata de dovleac si quinoa doua zile la rand, pe post de pranz. Si a fost perfecta.

salata-de-quinoa-cu-dovleac

Despre quinoa v-am mai povestit aici si aici. Imi plac tare mult bobitele astea pentru ca se pot folosi in multe combinatii si sunt foarte nutritive. 200 de grame asigura 30% din necesarul zilnic de magneziu si fosfor si 15% din necesarul de fier.

Pentru salata aveti nevoie de:

jumatate de cana de quinoa
150 de grame de dovleac copt (dovleacul se curata, se taie in bucati medii si se coace la foc mediu 40 de minute – o ora)
50 de grame de migdale hidratate peste noapte si decojite
un morcov mic taiat rondele
jumatate de legatura de patrunjel, taiat marunt
un fir subtire de ceapa verde
o mana de seminte decorticate de canepa
o lingurita de za’atar
sare
piper
ulei de masline
zeama de lamaie

Mai intai am pus o cana jumate de apa la fiert si am spalat semintele de quinoa foarte bine in apa rece. Le pun intr-o sita si le amestec bine sub un jet de apa rece. Astfel, elimin pelicula amaruie.
Am amestecat quinoa cu za’atar-ul, sarea si piperul si am pus-o la fiert, la foc mic, pentru 15 minute. Oala se acopera cu un capac care nu trebuie ridicat, pentru ca textura bobitelor sa fie perfecta. Dupa ce se opreste focul, capacul trebuie sa mai acopere oala inca 5-10 minute. Cand in sfarsit descoperiti oala, amestecati boabele cu furculita pentru a le aera.

Dupa ce se raceste putin, quinoa se amesteca intr-o farfurie cu restul ingredientelor. Puteti pune orice altceva va place, de exemplu, dovlecei sau vinete coapte, rosii, oua fierte sau broccoli.

salata-de-quinoa-cu-dovleac-2

Save

Articole asemanatoare:

  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa
  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Supă cremă de dovleac cu pereSupă cremă de dovleac cu pere

Filed Under: retete, salate Tagged With: dovleac, migdale, quinoa, salata, za'atar

Previous Post: « Milano & The Cube by Electrolux
Next Post: Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea-Elena C. says

    25/02/2012 at 6:04 pm

    o bunatate sanatoasa!

    Reply
  2. Andreea says

    25/02/2012 at 6:08 pm

    Asa este! Merita incercata :).

    Reply
  3. Andra says

    25/02/2012 at 11:25 pm

    Nu am mancat niciodata quinoa, insa cu siguranta o pun pe lista de cumparaturi, combinatia cu dovleac mi se pare excelenta!
    Pupici! :*

    Reply
  4. Zazuza's Gulaschsuppe says

    26/02/2012 at 7:17 am

    o, da! eu am facut mai nu-stiu-cand (acum vreo trei saptamani, dar eram pe fuga si n-am apucat sa pozez) o salata cu cuscus, peste afumat si mult patrunjel si iarasi nu-mai-siu-ce :)), atat de buna a fost, un pranz rapid, dar delicios! cu proxima ocazie cand pun mana pe un dovleac o incerc pe-asta a ta, ca tare suna bine!

    Reply
  5. Andreea says

    26/02/2012 at 3:42 pm

    Andra, trebuie sa o incerci. Iti recomand sa incepi cu ceva dulce, ca asa n-are cum sa nu-ti placa :P. Neparat neaparat sa o speli bine ca sa nu fie amara.
    Zazu, sunt bune combinatiile astea. Pacat ca nu le-am incercat mai devreme :).

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Galette cu piersici

Tiramisu (fara oua crude)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·