• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supa crema de praz si cartofi noi

04/06/2011 By Andreea 3 Comments

Imi plac foarte tare supele crema dar nu toate retetele incercate pana acum au iesit asa cum ma asteptam. Ei bine, nici supa crema de praz si cartofi noi n-a iesit cum ma asteptam, ci muuult mai buna :).
Saptamana trecuta am cumparat mai mult praz si am hotarat sa pregatesc doua feluri de mancare: supa si tarta. Ambele mi-au placut foarte tare dar incep cu supa :).

Ingrediente
50 gr de unt
o ceapa verde
un fir de usturoi verde
o frunza de dafin
3 fire de praz
300 gr de cartofi noi
un litru jumate de supa de legume (se fierbe un morcov, o telina, 1 pastarnac) sau aceeasi cantitate de apa fiarta si usor racita. E posibil sa nu fie nevoie de toata supa/apa, dar e bine sa aveti 1 litru jumate pregatit, pentru ca mie nu mi-a ajuns un litru.
130 ml de smantana 12% grasime
130 ml lapte
sare
piper
cimbru

Prazul l-am spalat foarte bine (am desfacut usor foile ca s inlatur pamantul dintre ele) si apoi l-am taiat rondele. Cartofii i-am spalat foarte bine (am folosit partea abraziva a unui burete nou pentru a inlatura usor mizeria dar nu si coaja) si i-am taiat in bucati medii.
Am topit untul intr-o oala in care am pus ceapa si usturoiul pana s-au inmuiat putin. Am adaugat apoi cartofii, prazul, foaia de dafin si condimentele si le-am calit cam 10 minute.

Apoi am adaugat supa si am fiert legumele pana cand s-au inmuiat. Am lasat putin la racit oala si apoi am transferat totul (mai putin frunza de dafin) intr-un castron inalt in care am blenduit ingredientele.
Am rasturnat pasta in oala si am turnat peste ea laptele si smantana. Daca mai e nevoie, puteti sa ma condimentati supa si daca e prea densa, se mai poate adauga apa fiarta sau supa.

Am decorat crema cu ceapa verde si smantana si am mancat-o cu niste crutoane.

Timp: 45 minute
Portii: 4
Costuri: 12 ron

Save

Articole asemanatoare:

  • Placinta cu pui, cartofi si prazPlacinta cu pui, cartofi si praz
  • Ce-am facut dintr-un somon intreg, partea I: Bisque de somonCe-am facut dintr-un somon intreg, partea I: Bisque de somon
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Miso ramen cu puiMiso ramen cu pui

Filed Under: supa, vegetarian Tagged With: cartofi, praz, supa

Previous Post: « Fursecuri margarete
Next Post: Ice tea cu capsuni si busuioc »

Reader Interactions

Comments

  1. Delicioasa says

    04/06/2011 at 2:59 pm

    Immi place foarte mult prazul, iar supa crema ta arata minunat. Eu ma gandeam la o crema de spanac si cartofi. Faina postare 🙂 xoxo

    Reply
  2. Alina---Explora Cuisine says

    23/06/2011 at 4:06 am

    Vreau sa fac supa ta, ca prea ma tenteaza la miezul noptii :))) faina reteta si fain blog, m-am facut follower! XoXo

    Reply
  3. Andreea says

    23/06/2011 at 7:03 am

    ma bucur mult, Alina!sa-mi spui daca ti-a placut 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Scones cu afine

Inghetata cu prune si alune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·