• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tabbouleh

02/05/2011 By Andreea Leave a Comment

   Tabbouleh este o salata foarte gustoasa, pe care imi place sa o mananc de fiecare data cand pregatesc o masa libaneza.
   Contine doar cateva ingrediente dar nu e deloc o salata obisnuita. Patrunjelul si menta ii ofera aroma puternica si prospetime. Iar bulgurul ii ofera consistenta. Ingredientele astea mi se par revolutionare :), schimba cu totul gustul salatei.

Ingrediente
2 rosii
o legatura mare de patrunjel
menta (eu n-am incercat decat cu menta uscata si folosesc cam 2 linguri, din menta proaspata folositi o legatura – cam 5 fire)
o ceapa rosie medie
zeama de lamaie
ulei de masline
o mana de bulgur
sare
sos de rodii (optional)
doua ridichi (in mod normal nu se folosesc la aceasta salata, dar eu le-am adaugat si n-a fost rau :))

   Bulgurul se fierbe cam 10 minute (de obicei are instructiuni pe pachet) si apoi se scurge si se raceste.

   Am taiat rosiile si ridichile in patratele, ceapa rondele si patrunjelul marunt si le-am pus intr-un castron (peste cateva frunze de salata verde – nu sunt obligatorii). Am adaugat menta, sarea, zeama de lamaie, uleiul si bulgurul.

    Am mai stropit salata cu sos de rodii si am mancat-o cu hummus.

Articole asemanatoare:

  • FatushFatush
  • Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapteSalata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Salata de morcovi cu alune de padure si tahiniSalata de morcovi cu alune de padure si tahini

Filed Under: aperitive, post, vegetarian Tagged With: libanez, salata

Previous Post: « Supa de 3 x rosie
Next Post: Budinca de quinoa »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin

Tarta cu mere, lime, nuci si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Frittata cu legume si feta

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·