Supa de rosii imi aminteste de copilarie pentru ca in perioada aceea era preferata mea. Saptamana trecuta mi s-a facut pofta de supa de rosii dar mi-am propus sa o reinventez.
Am denumit aceasta supa “de 3 x rosie” pentru ca am folosit 3 tipuri de rosii: proaspete, uscate si sos de rosii.
Aveam deja pregatite 1 l de supa de pui cu tot cu carne (jumatate de piept de pui fiert) si cam 70 gr de bulgur fiert.
Bulgurul este grau (arpacas) zdrobit si am ales sa inlocuiesc orezul cu el pentru ca il aveam deja fiert de cu o seara inainte pentru o salata tabbouleh.
Am mai folosit
2 rosii proaspete
o mana de rosii uscate la soare
5 linguri de sos de rosii facut in casa
o capatana de usturoi
0.5 l supa de legume (am fiert o ceapa, un morcov si o bucata de telina) – optional
maghiran
busuioc
cimbru
leustean proaspat
Am pus rosiile uscate la inmuiat pentru aproximativ 15 minute, pana cand am pregatit restul ingredientelor.
Am invelit capatana de usturoi in folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu.
Am pus la fiert cam 1 litru pe apa intr-o oala mai mica si dupa ce am oprit focul am pus rosiile proaspete la oparit pentru 3 minute. Le-am scos, le-am racit putin, le-am decojit si le-am taiat marunt.
Cu un blender, am amestecat rosiile oparite cu cele uscate (inmuiate). Am adaugat si usturoiul, presand cateii pentru a scoate pasta coapta din ei.
Am pus supa de pui pe foc si am adaugat pe rand pasta de rosii, sosul de rosii, supa de legume si bulgurul.
Am fiert supa cam 10 minute si apoi am adaugat condimentele si dupa ce am oprit focul, am pus si leusteanul.
Mi-a placut mult supa aceasta pentru ca a fost foarte gustoasa si consistenta dar putin diferita de supa clasica de rosii. Am mancat-o cu lipie crocanta (lasata cam 10 minute in cuptor).
Timp: 30 de minute
Portii: 5
Costuri: 10 ron
Unde gasiti
- rosii uscate am vazut la Kaufland, la produsele varsate (masline, muraturi, etc.) dar erau in ulei. Se mai gasesc la borcan, dar tot in ulei in supermarketuri la rafturile de conserve. Eu pe cele uscate simple le-am luat din Italia. Stiu ca se pot deshidrata rosii in cuptor (taiate in felii subtiri) dar nu cred ca ar avea sens sa faceti asta pentru supa :). Cred ca cele in ulei se pot folosi fara probleme.
- bulgur am luat din Cora de la raionul de produse internationale/bio si a costat 9 ron cutia de 500 gr.
Leave a Reply