• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Lamaie umpluta cu mousse de ton

05/05/2011 By Andreea Leave a Comment

   Cand am vazut feliutele astea dragute de lamaie cu mousse de ton, pe blogul Laurei m-am indragostit :).
   Am asteptat un eveniment deosebit pentru a prepara si eu acest aperitiv (ca sa impresionez audienta :)), dar de Paste, cand planuisem sa-l fac, a fost atata mancare incat stricam bunatate de ton :).
   Asa ca l-am pregatit dupa Paste, intr-o desebita zi de miercuri, fara prea multi martori :P.

Am cumparat:

2 cutii de ton bucati (poate fi si maruntit) in suc propriu (pe cutie scria ‘in saramura’ dar nu era deloc sarat)
2 lamai
50 gr de unt la temperatura camerei
o mana de masline kalamata (carora le-am scos samburii)
o lingura de zeama de lamaie
sare
piper verde

   Mai intai am curatat lamaile de pulpa ca in reteta de sufleu in lamaie doar ca am avut grija sa tai doar foarte putin din fundul lamailor pentru a nu subtia coaja (era necesar sa tai putin ca sa stea pe masa, pentru a le putea umple mai bine).

   Am amestecat cu mixerul tonul (foarte bine stors de apa) cu untul, zeama de lamaie si condimentele pana cand am obtinut o crema moale. Am taiat maslinele in feliute si le-am amestecat in pateu.
   Am umplut bine lamaile cu aceasta pasta. Am apasat umplutura foarte bine cu ajutorul unei linguri dar si cu mana :), ca sa nu ramana goluri.
   Am invelit lamaile in folie alimentara si le-am bagat la congelator.

   Dupa 2 ore pareau inca moi si le-am lasat pana a doua zi. Dar cand le-am scos si am incercat sa le tai, erau atat de tari incat se sfaramau. Asa ca le-am mai lasat la temperatura camerei vreo ora, sau poate chiar doua pana cand am vazut ca se puteau taia bine (din jumatate in jumatate de ora mai taiam o feliuta ca sa testez :))).Deci, cred ca e ok sa se taie dupa 2-3 ore de stat la congelator, inainte sa se intareasca prea tare.
   Le-am pastrat la frigider pentru 3 zile si au rezistat foarte bine.

   Mi-a placut foarte tare mousse-ul de ton, dar cred ca umplerea lamailor poate fi folosita doar pentru impresie artistica :), altfel, cred ca e mai eficient sa faceti pateul in 10 minute si sa-l intindeti pe o felie de paine proaspata la micul dejun :).

Timp: 20 minute + 2-3 ore pt congelare
Portii: 4
Costuri: 15 ron

Articole asemanatoare:

  • Sandvisuri cu avocado si sardine la gratarSandvisuri cu avocado si sardine la gratar
  • Ce-am facut dintr-un somon intreg: partea a II a: crema de branza cu somonCe-am facut dintr-un somon intreg: partea a II a: crema de branza cu somon
  • Terina de somonTerina de somon
  • Tocana de peste si crevetiTocana de peste si creveti

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: gustare, lamaie, peste

Previous Post: « Budinca de quinoa
Next Post: Coq au vin (cocos in vin rosu) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu prune si alune

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·