Cine n-a auzit de pesto de fistic, sa faca bine sa il caute/pregateasca repede. Este minunat!
Iar aceste spaghetti cu pancetta si pesto au fost delicioase.
Pasta am cumparat-o dintr-un magazin de condimente din Catania cu 6 euro borcanelul. Domnul de acolo mi-a povestit pe scurt urmatoarea reteta:
Pui intr-o tigaie niste ulei de masline in care calesti o ceapa, pui pancetta si pui sosul, apoi pastele si gata.
Nu foarte promitatoare o reteta dintr-o propozitie, nu? Ei bine…nici n-am stiut ce ma asteapta :).
Am urmat pasii pe care mi i-a descris domnul Pellegrino, doar ca am folosit o ceapa si un usturoi verde.
Dupa ce s-au inmuiat, am aruncat si pancetta cubulete (pe care am luat-o tot din Italia, ca-mi picase in mana si stiam ca-mi trebuie la reteta asta :)) ), dar se poate folosi bacon.
Dupa vreo 5 minute, cand pancetta s-a deschis la culoare, am turnat cam jumatate de borcanel (150 gr) de pesto. Le-am prajit impreuna cam 5 minute (am amestecat des sa nu se prinda sosul de tigaie).
Intre timp, am fiert cam o mana de paste (am folosit Barilla) conform timpului indicat pe pachet si le-am pus si pe ele in tigaie. Am oprit focul si am amestecat bine sosul cu spaghetti.
Din tigaie au fost transferate rapid in caserole si au constituit un pranz excelent la birou. Da, le-am pregatit dimineata inainte sa plec la munca :).
Timp: 15 minute
Portii: 2
Costuri: 20 ron
- nu stiu unde se poate gasi pesto de fistic prin Bucuresti, dar cred ca se poate pregati in casa din fistic, busuioc si parmezan. Daca totusi vad pe undeva, fac un update 🙂
Leave a Reply