• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Spaghetti cu pesto de fistic

20/04/2011 By Andreea Leave a Comment

   Cine n-a auzit de pesto de fistic, sa faca bine sa il caute/pregateasca repede. Este minunat!
   Iar aceste spaghetti cu pancetta si pesto au fost delicioase.

   Pasta am cumparat-o dintr-un magazin de condimente din Catania cu 6 euro borcanelul. Domnul de acolo mi-a povestit pe scurt urmatoarea reteta:

   Pui intr-o tigaie niste ulei de masline in care calesti o ceapa, pui pancetta si pui sosul, apoi pastele si gata.
   Nu foarte promitatoare o reteta dintr-o propozitie, nu? Ei bine…nici n-am stiut ce ma asteapta :).
   Am urmat pasii pe care mi i-a descris domnul Pellegrino, doar ca am folosit o ceapa si un usturoi verde.
    Dupa ce s-au inmuiat, am aruncat si pancetta cubulete (pe care am luat-o tot din Italia, ca-mi picase in mana si stiam ca-mi trebuie la reteta asta :)) ), dar se poate folosi bacon.

 Dupa vreo 5 minute, cand pancetta s-a deschis la culoare, am turnat cam jumatate de borcanel (150 gr) de pesto. Le-am prajit impreuna cam 5 minute (am amestecat des sa nu se prinda sosul de tigaie).

 

   Intre timp, am fiert cam o mana de paste (am folosit Barilla) conform timpului indicat pe pachet si le-am pus si pe ele in tigaie. Am oprit focul si am amestecat bine sosul cu spaghetti.

   Din tigaie au fost transferate rapid in caserole si au constituit un pranz excelent la birou. Da, le-am pregatit dimineata inainte sa plec la munca :).

Timp: 15 minute
Portii: 2
Costuri: 20 ron

  • nu stiu unde se poate gasi pesto de fistic prin Bucuresti, dar cred ca se poate pregati in casa din fistic, busuioc si parmezan. Daca totusi vad pe undeva, fac un update 🙂

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: italian

Previous Post: « Am gasit martipan!!!
Next Post: Arome si soare din Sicilia »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

La cererea cititorilor : Cheesecake

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·