• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sufleu de branza dulce cu ciocolata

27/02/2011 By Andreea 2 Comments

Primul meu sufleu…Am avut ceva emotii dar totul s-a terminat cu bine :).
Reteta am cam inventat-o pentru ca mai aveam prin casa doar:
250 gr. Branza de vaci
o ciocolata neagra
120 ml lapte
4 oua (se separa albusurile de galbenusuri)
3 linguri zahar brun
1 lingura zahar pudra
o lingura esenta de vanilie
Ciocolata se topeste la bain marie (intr-un ibric suspendat pe o craticioara cu apa pusa pe foc; ibricul nu trebuie sa atinga apa). Se amesteca des si cand s-a topit toata ciocolata, se ia de pe foc.

Intr-un castron se pun galbenusurile, branza, laptele, zaharul brun si esenta de vanilie. Se mixeaza cu blenderul si peste compozitie se toarna ciocolata topita.

Albusurile se bat spuma tare (cu mixerul sau telul), se adauga zaharul pudra si se mai bat pana se poate tine castronul cu fata in jos si albusurile nu cad :). Apoi se amesteca incet, cu o spatula, albusurile in compozitia de ciocolata si branza.

Amestecul se toarna in vasele ramekin unse dinainte cu unt.Se lasa cam 3-4 cm de spatiu pana la marginea vasului. Eu le-am cam umplut (6 castronele) si au dat pe dinafara 😛 . Se lasa cam 50 de minute la cuptor la foc mic.

Pana la urma rezultatul a fost acesta:

Nu va ingrijorati daca se “dezumfla” dupa cateva minute dupa ce sunt scoase de la cuptor. Asa se intampla la sufleuri :).

Photobucket

Timp: aprox. o ora: 20 de minute de preparare si 45-50 de minute de copt.
Portii: 6
Costuri: aprox. 12 ron

Unde gasiti:

vase ramekin: la Ikea (se numesc Smarta). 6 ron bucata. Puteti folosi si un vas de ceramica mai mare sau un vas Yena.

Articole asemanatoare:

  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura

Filed Under: retete Tagged With: branza, ciocolata, desert, sufleu

Previous Post: « Pui cu salvie si carnati
Next Post: Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte… »

Reader Interactions

Comments

  1. elya says

    28/02/2011 at 8:36 am

    Arata foarte bine :)! Felicitari pentru idee! Astept cu interes reteta care te-a facut celebra :)! Multa bafta!

    Reply
  2. Andreea says

    28/02/2011 at 8:44 am

    Multumesc mult :). Reteta care m-a facut celebra o pregatesc cam intr-o saptamana. Deci, fii pe faza! 😛

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de quinoa

Pancakes din banane si ou

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·