• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui cu salvie si carnati

27/02/2011 By Andreea Leave a Comment

Cand nu am idei, ingrediente deosebite sau prea mult timp la dispozitie, pun niste carne de pui cu multe condimente, vin si miere la cuptor. Dar si asta poate deveni plictisitor, asa ca trebuie sa gasesc combinatii noi.
Azi am decis sa folosesc ce mai aveam prin frigider si am ajuns la aceasta reteta folosind:
1 pui grill de aprox. 1.5 kg
200 gr carnati de casa
10 frunze de salvie proaspata tocata
2 linguri de miere
50 ml vin alb
o lingurita piper
o lingurita de rozmarin (praf)
o lingurita de busuioc uscat
sare
2 cepe rosii taiate in sferturi

Intr-un castron, peste pui se pun toate ingredientele, mai putin carnatii si ceapa :). Se maseaza bine puiul si se baga o parte din compozitie pe sub pielea puiului si in interior.

Carnatii se taie in feliute si se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie. Apoi puiul se umple cu acesti carnati, se pune intr-o punga de copt impreuna cu zeama care ramane in castron si ceapa. Se baga la cuptor (la foc mic) pentru o ora si un sfert.

Cam asta iese:

Plus sosul care ramane in tava. Se aduna intr-un castronel si se adauga peste friptura. Am mancat cu ceapa coapta si castraveti murati drept garnitura. Yummmy…:D
Timp: o ora jumatate Portii: 4
Costuri: aprox 25 ron
Unde gasiti:

salvie: in supermarket-uri la raionul de legume si fructe. Se gaseste in pungute (in vitrinele frigorifice) sau in ghiveche la aprox 7-8 ron.
rozmarin si busuioc la rafturile de condimente

Articole asemanatoare:

  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Fasole cu cârnați la cuptorFasole cu cârnați la cuptor

Filed Under: fel principal Tagged With: carnati, cina, pui

Previous Post: « Granola sau muesli copt :)
Next Post: Sufleu de branza dulce cu ciocolata »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Galette cu piersici

Prajiturele raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Scones cu afine

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·