• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui cu salvie si carnati

27/02/2011 By Andreea Leave a Comment

Cand nu am idei, ingrediente deosebite sau prea mult timp la dispozitie, pun niste carne de pui cu multe condimente, vin si miere la cuptor. Dar si asta poate deveni plictisitor, asa ca trebuie sa gasesc combinatii noi.
Azi am decis sa folosesc ce mai aveam prin frigider si am ajuns la aceasta reteta folosind:
1 pui grill de aprox. 1.5 kg
200 gr carnati de casa
10 frunze de salvie proaspata tocata
2 linguri de miere
50 ml vin alb
o lingurita piper
o lingurita de rozmarin (praf)
o lingurita de busuioc uscat
sare
2 cepe rosii taiate in sferturi

Intr-un castron, peste pui se pun toate ingredientele, mai putin carnatii si ceapa :). Se maseaza bine puiul si se baga o parte din compozitie pe sub pielea puiului si in interior.

Carnatii se taie in feliute si se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie. Apoi puiul se umple cu acesti carnati, se pune intr-o punga de copt impreuna cu zeama care ramane in castron si ceapa. Se baga la cuptor (la foc mic) pentru o ora si un sfert.

Cam asta iese:

Plus sosul care ramane in tava. Se aduna intr-un castronel si se adauga peste friptura. Am mancat cu ceapa coapta si castraveti murati drept garnitura. Yummmy…:D
Timp: o ora jumatate Portii: 4
Costuri: aprox 25 ron
Unde gasiti:

salvie: in supermarket-uri la raionul de legume si fructe. Se gaseste in pungute (in vitrinele frigorifice) sau in ghiveche la aprox 7-8 ron.
rozmarin si busuioc la rafturile de condimente

Articole asemanatoare:

  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui
  • Aripioare de pui lipicioaseAripioare de pui lipicioase
  • Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnatiTarta fara crusta cu fasole pastai si carnati
  • Tocana de pui cu mazare si piure gratinatTocana de pui cu mazare si piure gratinat

Filed Under: fel principal Tagged With: carnati, cina, pui

Previous Post: « Granola sau muesli copt :)
Next Post: Sufleu de branza dulce cu ciocolata »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Cheesecake raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·