Cand nu am idei, ingrediente deosebite sau prea mult timp la dispozitie, pun niste carne de pui cu multe condimente, vin si miere la cuptor. Dar si asta poate deveni plictisitor, asa ca trebuie sa gasesc combinatii noi.
Azi am decis sa folosesc ce mai aveam prin frigider si am ajuns la aceasta reteta folosind:
1 pui grill de aprox. 1.5 kg
200 gr carnati de casa
10 frunze de salvie proaspata tocata
2 linguri de miere
50 ml vin alb
o lingurita piper
o lingurita de rozmarin (praf)
o lingurita de busuioc uscat
sare
2 cepe rosii taiate in sferturi
Intr-un castron, peste pui se pun toate ingredientele, mai putin carnatii si ceapa :). Se maseaza bine puiul si se baga o parte din compozitie pe sub pielea puiului si in interior.
Carnatii se taie in feliute si se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie. Apoi puiul se umple cu acesti carnati, se pune intr-o punga de copt impreuna cu zeama care ramane in castron si ceapa. Se baga la cuptor (la foc mic) pentru o ora si un sfert.
Cam asta iese:
Plus sosul care ramane in tava. Se aduna intr-un castronel si se adauga peste friptura. Am mancat cu ceapa coapta si castraveti murati drept garnitura. Yummmy…:D
Timp: o ora jumatate Portii: 4
Costuri: aprox 25 ron
Unde gasiti:
salvie: in supermarket-uri la raionul de legume si fructe. Se gaseste in pungute (in vitrinele frigorifice) sau in ghiveche la aprox 7-8 ron.
rozmarin si busuioc la rafturile de condimente
Leave a Reply