• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fatush

27/02/2011 By Andreea 2 Comments

Aceasta este o varianta de Fatush adaptata la materia prima disponibila in bucatarie :).
Salata poate parea obisnuita dar cu ajutorul catorva ingrediente devine o garnitura perfecta pentru mesele cu specific libanez.
Ingrediente:
un castravete mediu
o rosie
jumatate de ceapa rosie
5-6 fire de patrunjel
4-5 ridichi
un catel de usturoi taiat foarte fin
2 linguri de ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
menta (proaspata sau uscata)
2 linguri sos de rodii
sare
lipii (optional)
Se taie castravetele, rosia , ceapa si ridichile in felii sau cubulete, patrunjelul se toaca marunt si se pun intr-un bol cu menta, uleiul, zeama de lamaie si sarea.

Peste ingrediente se pune sos de rodii.
Lipiile se pot amesteca in salata sau pot fi unse cu hummus.
Ele se taie in triunghiuri si se desfac in doua (lipia are doua straturi care pot fi despartite).
Se ung cu putin ulei de masline si se coc la foc mic in cuptor cam 10-15 minute (in functie de cat de crocante le preferati).


Timp: 20 minute
Portii: 2-3
Costuri: 8-9 ron
Unde gasiti:

menta proaspata: in supermarket-uri la raionul de legume si fructe. Se gaseste in pungute sau in ghiveche la aprox 7-8 ron. Menta uscata se gaseste pe raftul condimente, in pliculete.
sos de rodii : in supermarket-uri la raionul de produse internationale. Sticluta de 200 ml costa in jur de 16 ron.
lipii : in supermarket la raionul de blaturi de pizza proaspete (figider), de obicei unde se gaseste si drojdia proaspata sau borsul. Se mai poate gasi la raionul de paine.

Filed Under: vegetarian Tagged With: legume, libanez, salata, vegan

Previous Post: « Hummus
Next Post: Granola sau muesli copt :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Adina says

    01/03/2011 at 10:04 am

    Mmm, yummy…de-abia astept sa incerc si eu asta acasa! Ma bucur ca pui si retete veggie, chiar eram in pana de idei culinare 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    01/03/2011 at 1:15 pm

    chiar am de gand sa postez multe idei pentru retete vegetariene. stay tunned! 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Triple Chocolate Mousse

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Croissant French toast

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·