• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Couscous carbonara cu bacon și sparanghel

03/10/2023 By Andreea Leave a Comment

În vacanța de anul acesta din Spania am ajuns la un restaurant inclus în ghidul Michelin 2023, Tragatá, din Ronda. Când am ajuns acolo, Petra și-a dorit paste, însă în meniul restarantului nu am găsit decât un singur fel cu paste, un couscous carbonara, cu obrăjori de vita slow cooked. Am luat acest preparat pentru Petra și am fost amândouă încântate de alegere. Obrăjorii au fost fragezi și gustoși, însă couscous-ul a fost spectaculos. Petrei i-a plăcut extrem de mult și m-a pus să îi promit că îi voi face și când ne întoarcem acasă.

La revenirea din vacanță am căutat pe net rețete de couscous carbonara, însă nu am găsit nimic relevant, așa că am adaptat rețeta clasică de carbonara, în care am folosit couscous perlat. Datorită formei couscous-ului cu bob mare (perlat), textura finală a preparatului iese extrem de cremoasă și fină în combinație cu sosul de ou și parmezan. M-am gândit că ar merge bine alături de bacon și sparanghel și s-a dovedit a fi o combinație delicioasă. Cred că s-ar mai potrivi și cu pancetta sau guanciale (că în rețetă clasică de carbonara) sau chiar și cu niște cârnați subțiri. În loc de sparanghel puteți încercă să folosiți fasole păstăi, broccoli, ciuperci sau dovlecei.

Cous cous perlat (se mai numește și couscous israelian) găsiți la Alto Pasta, și am văzut chiar și în supermarketuri sau în băcanii cu produse italiene.

Couscous carbonara cu bacon și sparanghel
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 200 gr couscous cu bob mare (perlat/ israelian)
  • 2 ouă 40 gr parmezan
  • 80 gr bacon (felii subțiri)
  • 300 gr sparanghel
  • sare, piper
Preparare
  1. Se rade parmezanul fin și se amestecă bine într-un castron cu ouăle, sare și piper.
  2. Se taie bacon-ul în bucăți mici.
  3. Se pune la fiert couscous-ul, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (aprox. 10 minute).
  4. Sparanghelul se trage la tigaie, în unt, timp de 5 minute (dacă e mai gros, se poate opări 3 minute și apoi trage la tigaie în unt 3-4 minute).
  5. În tigaia în care ați prăjit sparanghelul (fără adaos de ulei), prăjiți bacon-ul 3-4 minute, până devine ușor crocant.
  6. Scoateți baconul din tigaie și puneți couscousul fiert și aprox 70-80 ml de apă în care a fiert.
  7. Mai păstrați încă 100 ml din apa în care a fiert.
  8. Opriți focul și adăugați treptat amestecul de ou și parmezan, amestecând rapid și des, până când se formează un sos cremos.
  9. Mai puteți adăuga apă de la paste, până când obțineți consistența dorită. Serviți couscous-ul cu sparanghel și bacon.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Paste puttanescaPaste puttanesca
  • Ouă vopsite naturalOuă vopsite natural
  • Sparanghel cu oua si feta la cuptorSparanghel cu oua si feta la cuptor
  • Somon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghelSomon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghel

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: bacon, couscous, paste, sparanghel

Previous Post: « Pui cu fasole si praz
Next Post: Mâncare de fasole cu sos de roșii »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Babka cu Nutella si ciocolata

Tort de ciocolată cu mure

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·