Couscous carbonara cu bacon și sparanghel
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 200 gr couscous cu bob mare (perlat/ israelian)
  • 2 ouă 40 gr parmezan
  • 80 gr bacon (felii subțiri)
  • 300 gr sparanghel
  • sare, piper
Preparare
  1. Se rade parmezanul fin și se amestecă bine într-un castron cu ouăle, sare și piper.
  2. Se taie bacon-ul în bucăți mici.
  3. Se pune la fiert couscous-ul, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (aprox. 10 minute).
  4. Sparanghelul se trage la tigaie, în unt, timp de 5 minute (dacă e mai gros, se poate opări 3 minute și apoi trage la tigaie în unt 3-4 minute).
  5. În tigaia în care ați prăjit sparanghelul (fără adaos de ulei), prăjiți bacon-ul 3-4 minute, până devine ușor crocant.
  6. Scoateți baconul din tigaie și puneți couscousul fiert și aprox 70-80 ml de apă în care a fiert.
  7. Mai păstrați încă 100 ml din apa în care a fiert.
  8. Opriți focul și adăugați treptat amestecul de ou și parmezan, amestecând rapid și des, până când se formează un sos cremos.
  9. Mai puteți adăuga apă de la paste, până când obțineți consistența dorită. Serviți couscous-ul cu sparanghel și bacon.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/10/couscous-carbonara-cu-bacon-si-sparanghel.html