Couscous carbonara cu bacon și sparanghel
Timp de preparare
- 200 gr couscous cu bob mare (perlat/ israelian)
- 2 ouă 40 gr parmezan
- 80 gr bacon (felii subțiri)
- 300 gr sparanghel
- sare, piper
- Se rade parmezanul fin și se amestecă bine într-un castron cu ouăle, sare și piper.
- Se taie bacon-ul în bucăți mici.
- Se pune la fiert couscous-ul, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (aprox. 10 minute).
- Sparanghelul se trage la tigaie, în unt, timp de 5 minute (dacă e mai gros, se poate opări 3 minute și apoi trage la tigaie în unt 3-4 minute).
- În tigaia în care ați prăjit sparanghelul (fără adaos de ulei), prăjiți bacon-ul 3-4 minute, până devine ușor crocant.
- Scoateți baconul din tigaie și puneți couscousul fiert și aprox 70-80 ml de apă în care a fiert.
- Mai păstrați încă 100 ml din apa în care a fiert.
- Opriți focul și adăugați treptat amestecul de ou și parmezan, amestecând rapid și des, până când se formează un sos cremos.
- Mai puteți adăuga apă de la paste, până când obțineți consistența dorită. Serviți couscous-ul cu sparanghel și bacon.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/10/couscous-carbonara-cu-bacon-si-sparanghel.html
3.5.3251