Anul trecut ma uitam pe meniul de la gradinita Petrei si mi-a atras atentia un preparat: sufleu de cartofi cu broccoli. Mi s-a parut ca suna bine si am vrut sa il prepar si eu acasa. A iesit atat de bun incat l-am repetat de multe ori si este pe lista de retete preferate la noi acasa.
Ies cam 6 portii, deci noi mancam de doua ori din el, data la cina si o data a doua zi la pranz. De obicei mancam acest sufleu de cartofi cu broccoli cu salata de sfecla, cu castraveti murati sau salata de legume proaspete.
Sufleu de cartofi cu broccoli
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 6
Ingrediente
- 5 cartofi
- o capatana medie de broccoli (aprox. 400 gr fara tulpina)
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 250 gr smantana fermentata (sau iaurt grecesc)
- 100 gr cheddar/ cascaval ras
- sare, piper
- unt pentru uns tava
Preparare
- Cartofii se fierb intregi, cu coaja, pana cand intra usor o furculita in ei. Nu trebuie fierti prea mult, pentru a-si pastra bine forma cand sunt taiati.
- Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste sau se gateste la aburi timp de 5-6 minute. Dupa ce se raceste, fiecare bucata se taie in felii.
- Dupa ce se racesc cartofii, se decojesc, apoi se taie in felii de aproximativ 0.5 cm.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se unge cu unt o tava rotunda de aprox. 28 cm diametru (sau una dreptunghiulara de aprox. 20 x 30 cm).
- Se asaza in tava un strat de felii de cartofi, se presara putina sare, se asaza felii de broccoli si jumatate din cantitatea de cheddar ras.
- Se asaza restul feliilor de cartofi deasupra.
- Ouale se bat impreuna cu laptele, smantana, sarea si piperul.
- Se toarna compozitia peste legume, iar la final se presara restul de cheddar.
- Tava se baga in cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand sufleul se rumeneste usor la suprafata.
Leave a Reply