Voi cum mai gatiti vinetele? Eu am descoperit o reteta cu influente asiatice foarte simpla de pregatit. Sunt niste vinete prajite, marinate in sos de soia, ce se pot servi atat ca fel pricipal vegan cat si ca garnitura. Am pregatit o marinada pe baza de sos de soia, usturoi si ghimbir in care am marinat vinetele, apoi le-am prajit si le-am servit cu orez.
Sosul de soia pe care il folosesc mereu este ce de la Kikkoman, deoarece contine doar apa, soia, grau si sare. Este un preparat natural, obtinut prin fermentatie controlata, fara ingrediente modificate genetic. Eu il utilizez la sosuri, dressing-uri de salate sau marinade si e nelipsit din camara mea.
Daca doriti sa incercati reteta de vinete, va las mai jos lista de ingrediente si metoda de preparare.
- 2 vinete
- 100 ml sos de soia Kikkoman
- 40 ml otet
- 2 linguri de zahar brun
- o lingura de ghimbir ras
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri de ulei de susan/masline
- o lingura de seminte de susan
- o ceapa verde
- caju prajit (optional)
- orez sau taitei de orez pentru servit
- Se amesteca sosul de soia cu otetul, zaharul, ghimbirul si usturoiul.
- Vinetele se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se toarna marinada peste ele si se amesteca bine.
- Se lasa la marinat in jur de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Se incinge o tigaie/ un wok, se pune uleiul si apoi se adauga vinetele, in doua transe.
- Se prajesc in jur de 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile.
- Din cand in cand, se mai adauga in tigaie lichidul in care au stat la marinat vinetele.
- Vinetele prajite se asaza peste orez sau taitei fierti si se garnisesc cu seminte de susan, ceapa verde si caju.
*Acest articol este realizat in parteneriat cu Kikkoman.
Leave a Reply