Vinete marinate in sos de soia
Timp de preparare
- 2 vinete
- 100 ml sos de soia Kikkoman
- 40 ml otet
- 2 linguri de zahar brun
- o lingura de ghimbir ras
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri de ulei de susan/masline
- o lingura de seminte de susan
- o ceapa verde
- caju prajit (optional)
- orez sau taitei de orez pentru servit
- Se amesteca sosul de soia cu otetul, zaharul, ghimbirul si usturoiul.
- Vinetele se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se toarna marinada peste ele si se amesteca bine.
- Se lasa la marinat in jur de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Se incinge o tigaie/ un wok, se pune uleiul si apoi se adauga vinetele, in doua transe.
- Se prajesc in jur de 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile.
- Din cand in cand, se mai adauga in tigaie lichidul in care au stat la marinat vinetele.
- Vinetele prajite se asaza peste orez sau taitei fierti si se garnisesc cu seminte de susan, ceapa verde si caju.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/06/vinete-prajite-marinate-in-sos-de-soia.html
3.5.3251