• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Minestrone cu legume

13/11/2018 By Andreea 4 Comments

Minestrone este o supa traditionala italiana, consistenta, plina de legume si care contine de obicei paste si fasole. Ea poate fi pregatita cu orice fel de legume, specifice fiecarui sezon, dar se poate face si cu carne. Eu am ales o varianta vegetariana, dar care poate deveni foarte usor una vegana, sau de post, daca renuntati la parmezan. Legumele pe care le-am ales sunt predominant de toamna si iarna, dar ele pot fi inlocuite in functie de ce aveti la indemana in fiecare anotimp.

minestroneFolosirea cojilor de parmezan in supa este o practica des intalnita la italieni, deoarece el da un gust mai bogat si usor dulceag. In plus, se recicleaza acele coji care de obicei se arunca. Eu am inceput sa le pastrez la congelator si cand mai fac supa, adaug cate o  bucata la fiert. Pentru minestrone m-am gandit ca ar fi potrivit sa pun si la final, inainte de servire, cateva fasii de parmezan.

Reteta de minestrone este foarte simpla, dar totusi e laborioasa deoarece toate legumele trebuie spalate, curatate si taiate. Insa o data bifate aceste activitati, supa aproape se pregateste singura. Daca pregatiti o oala mare, de 4 litri, veti avea cel putin 3 zile de mancare asigurata pentru pranz sau cina.

Minestrone cu legume
 
Print
Timp de preparare
45 mins
Timp de gatire
1 hour 20 mins
Timp total
2 hours 5 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
Pentru supa de legume
  • 2.5 litri de apa
  • un morcov
  • ½ radacina de pastarnac
  • 50 gr radacina de telina
  • o ceapa mica
  • tulpinile de la o legatura de patrunjel
Pentru minestrone
  • 2 litri de supa de legume
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un praz mediu
  • o ceapa galbena medie
  • 50 gr tije de telina
  • 50 gr coji de parmezan (optional)
  • o ramura de rozmarin proaspat
  • 250 gr dovleac placintar
  • 2 morcovi
  • un cartof mediu
  • o conopida mica
  • 400 gr rosii taiate la conserva
  • 100 gr paste mici
  • 400 gr fasole alba la conserva
  • 100 gr spanac proaspat
  • parmezan pentru servit
  • sare
Preparare
  1. Legumele pentru supa se curata, se taie in bucati mari si se pun impreuna cu apa la fiert in jur de 30-40 de minute, pana se inmoaie. Daca apa scade, se completeaza cu apa fierbinte.
  2. Legumele pentru minestrone se curata, se spala si se taie. Prazul se taie rondele subtiri, ceapa si tijele de telina in bucati mici.
  3. Dovleacul, cartoful si morcovii se taie in cuburi mici.
  4. Conopida se desface in buchetele mici.
  5. Intr-o oala mare se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, prazul si telina. Se calesc timp de 5-7 minute pana cand se inmoaie. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde.
  6. In oala se adauga supa, dovleacul, morcovul si cartoful si se lasa la fiert 15 minute pana cand se inmoaie usor. Acum se adauga si rozmarinul si cojile de parmezan.
  7. Se adauga rosiile si se mai fierbe supa inca 5 minute. Se completeaza cu apa fierbinte daca e nevoie.
  8. Se adauga conopida, pastele si o lingurita de sare. Se lasa la fiert cat timp este indicat pentru fierberea pastelor.
  9. Cu doua minute inainte de finalizarea timpului de fiert pastele, se adauga fasolea din conserva, clatita cu apa in prealabil.
  10. La final se adauga spanacul si se opreste focul.
  11. Se mai adauga sare dupa gust.
  12. Supa se serveste cu fasii de parmezan.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Supă cu lapte de cocos, creveți și legumeSupă cu lapte de cocos, creveți și legume
  • Risotto cu ciuperciRisotto cu ciuperci
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • O supa si o invitatie :)O supa si o invitatie 🙂

Filed Under: fel principal, retete, supa Tagged With: italian, legume, meal plan 1, supa

Previous Post: « Placinta cu pui, cartofi si praz
Next Post: Fudge cu nuci si marshmallows »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria says

    21/11/2018 at 7:04 pm

    Este extraordinar de buna! Tocmai ce am dat gata o portie.
    Its my kind of comfort food! ?

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2018 at 11:06 am

      Ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut :).

      Reply
  2. Mihai says

    31/01/2019 at 2:52 pm

    Foarte – foarte gustoasa !
    Acum sunt la a 3-a oala facuta in mai putin de 2 luni.
    Nu am folsoit niciodata conopida si spanac iar celelalte legume le-am mai schimbat/inlocuit. Nu stiu cum o iesi si cu sfecla rosie … in afara de colorare.

    Reply
    • Andreea says

      02/04/2019 at 8:53 am

      Ma bucur ca ti-a placut! Partea buna e ca poti folosi ce legume vrei. Poti incerca si cu sfecla, desi vei avea o supa complet rosie :)).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata de ananas, mango si banane

Budinca de orez cu smochine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·