• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prajitura rasturnata cu piersici

19/09/2012 By Andreea 2 Comments

Inainte de a citi postul asta, uitati-va in cosul de fructe. Aveti piersici? Daca da, verificati si rezervele de oua, unt si faina. Daca sunt toate prezente, puteti citit in continuare, pentru ca cel mai probabil atat de tare o sa va bat la cap cu prajitura rasturnata cu piersici, incat o sa vreti sa o faceti si voi imediat.
Prajitura asta e cea mai buna dintre toate prajiturile facute in ultima vreme (ok, mai putin cheesecake-ul :), ala e la fel de bun).
Cautam eu acum vreo doua saptamani o reteta de prajitura in tava care sa poata fi impartita in vreo 20 de portii, sa poata fi servita la un eveniment. Nu am multe site-uri pe care caut retete si ca obicei m-am oprit si de data asta la BBC Good Food de unde am adaptat prajitura rasturnata cu piersici.
 
prajitura-rasturnata-cu-piersici-2
Trebuie sa pregatiti:
un kg de piersici
un amestec dintr-o lingura de faina si doua de zahar
250 gr unt la temperatura camerei (moale)
250 gr zahar
4 oua la temperatura camerei
150 ml iaurt grecesc (10-15% grasime)
o lingura de extract natural de vanilie
280 gr faina
2 lingurite si jumatate de praf de copt
   Porniti cuptorul la foc mic pentru a se incalzi.
   Taiati piersicile in felii destul de groase. Prima oara cand am facut prajitura le-am taiat subtirele dar pentru ca mi-a placut atat de tare combinatia blat-piersica coapta, am vrut ca a doua oara sa pun bucati mai mari de fructe.
  Deci o piersica medie se imparte in 6 felii.
  Intr-o tava se aseaza o bucata de hartie de copt si se acopera cu amestecul din faina si zahar. El trebuie intins intr-un strat subtire, pe toata suprafata tavii. Daca raman portiuni in care stratul e mai gros, la copt, faina se va inchega si va acoperi piersicile cu o pelicula alba.
   Se aseaza feliile de piersici in tava, intr-un singur strat.
 
prajitura-rasturnata-cu-piersici
Intr-un bol se mixeaza mai intai untul cu zaharul cam 3-4 minute, apoi se adauga ouale pe rand, iaurtul, vanilia, faina (toata odata) si praful de copt. Cand aluatul devine omogen, se toarna in tava, peste piersici. Se niveleaza si se introduce in cuptor cam 20-30 de minute, pana cand se rumeneste si o scobitoare introdusa in blat iese curata.
Prajitura se lasa putin la racit, dupa care se rastoarna pe un tocator. Eu il pun deasupra tavii o apoi o intorc, iar prajitura iese foarte usor datorita hartiei de copt. Aceasta se dezlipeste usor de pe partea cu piesicile coapte, dupa ce prajitura se mai raceste cateva minute.
In aproximativ 45 de minute minunata prajitura e gata. Blatul e super fin si fraged, parca ar fi insiropat, iar piersicile sunt usor acrisoare si aromate. Combinatia asta mi se pare geniala si daca nu mai apuc sa o repet, vreau sa o sa incerc cu mere, pere sau chiar portocale. Blatul asta merita adaptat cu orice ocazie.
 
prajitura-rasturnata-cu-piersici-3

Save

Articole asemanatoare:

  • Clafoutis cu visineClafoutis cu visine
  • ClatiteClatite
  • Budinca de grisBudinca de gris
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, piersici

Previous Post: « Gomboti (galuste cu prune)
Next Post: Baba ganoush »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana Oana says

    19/09/2012 at 11:06 am

    Wow, e un must try! Ador fructele in combinatie cu pandispan pufos!

    Reply
  2. Poliana says

    24/09/2012 at 12:48 pm

    Foarte bine ti-a iesit. Si eu iubesc GoodFood! 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pancakes din banane si ou

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu ricotta

Omleta in lipie

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·