• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Croissant French toast

25/02/2018 By Andreea Leave a Comment

Ideea de croissant French toast s-a lipit de mine in momentul in care l-am vazut in meniu la MÀ Bistro. Mi-am spus ca e o idee geniala si ca trebuie sa il incerc si eu. Mi-am propus sa ajung la micutul restaurant chiar de cand s-a deschis, insa pana acum n-am reusit. Tare mult mi-ar placea sa merg intr-un weekend, la un brunch, insa in ultima vreme weekend-urile sunt pentru stat acasa, facut curatenie, mancare si copt paine.

Totusi, imaginea acelui croissant prajit in unt, umplut cu crema si fructe proaspete nu mi-a dat pace. Am mai cautat putina inspiratie pe net si am vazut ca nu e deloc complicat, ba chiar se fac foarte simplu. Pana la urma am apelat la reteta mea de french toast, numai ca am inlocuit painea cu croissante. Ideal este sa folositi croissante cu unt, de la o brutarie artizanala, pentru ca sunt mult mai gustoase. Ele trebuie invechite una sau doua zile, pentru a se usca si a absorbi mai bine lichidul. Eu le-am tinut in punga de hartie in care le-am luat si le-am bagat in cutia de paine timp de 2 zile.

Dupa ce prajiti croissantele puteti sa le umpleti cu o crema din frisca naturala, mascarpone sau ricotta, mixate cu zahar, miere sau sirop de artar. Daca nu vreti sa va bateti capul, puteti renunta la crema si doar sa le stropiti cu miere sau sirop de artar.


Croissant French toast
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 croissante cu unt, invechite 1-2 zile
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • ¼ lingutita de pudra de scortisoara
  • o lingura de extract de vanilie (optional)
  • o lingura de unt
  • 100 ml smantana (poti folosi si mascarpone sau ricotta)
  • 30 ml sirop de artar (poti folosi miere sau 2-3 linguri de zahar)
  • fructe (zmeura, capsuni)
Preparare
  1. Bate oul cu scortisoara.
  2. Adauga laptele si extractul de vanilie si mai bate de cateva ori, pana cand se omogenizeaza compozitia.
  3. Taie croissantele in doua si inmoaie-le in amestecul de ou si lapte. Tine-le aproximativ un minut pe fiecare parte.
  4. Aseaza o tigaie pe foc si pune in ea untul.
  5. Cand tigaia s-a incalzit, pune jumatatile de croissant si prajeste-le cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
  6. Mixeaza smantana sau branza cu siropul de artar/ mierea/ zaharul pana cand obtii o textura omogena si pufoasa (in jur de 3 - 5 minute).
  7. Aseaza o jumatate de croissant pe farfurie, toarna peste el crema, aseaza cateva fructe si apoi acopera-l cu cealalta jumatate. Mai adauga fructe si stropeste-l cu sirop de artar sau miere.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Terci de ovăz cremosTerci de ovăz cremos
  • OladiOladi
  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)

Filed Under: desert, mic dejun, retete Tagged With: croissant, french toast, friganele, mic-dejun

Previous Post: « Pasta de macrou afumat
Next Post: Oua in paine »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Vacanță la Londra cu copilul

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tiramisu (fara oua crude)

Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rulada de…omleta

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·