Croissant French toast
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 croissante cu unt, invechite 1-2 zile
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • ¼ lingutita de pudra de scortisoara
  • o lingura de extract de vanilie (optional)
  • o lingura de unt
  • 100 ml smantana (poti folosi si mascarpone sau ricotta)
  • 30 ml sirop de artar (poti folosi miere sau 2-3 linguri de zahar)
  • fructe (zmeura, capsuni)
Preparare
  1. Bate oul cu scortisoara.
  2. Adauga laptele si extractul de vanilie si mai bate de cateva ori, pana cand se omogenizeaza compozitia.
  3. Taie croissantele in doua si inmoaie-le in amestecul de ou si lapte. Tine-le aproximativ un minut pe fiecare parte.
  4. Aseaza o tigaie pe foc si pune in ea untul.
  5. Cand tigaia s-a incalzit, pune jumatatile de croissant si prajeste-le cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
  6. Mixeaza smantana sau branza cu siropul de artar/ mierea/ zaharul pana cand obtii o textura omogena si pufoasa (in jur de 3 - 5 minute).
  7. Aseaza o jumatate de croissant pe farfurie, toarna peste el crema, aseaza cateva fructe si apoi acopera-l cu cealalta jumatate. Mai adauga fructe si stropeste-l cu sirop de artar sau miere.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/02/croissant-french-toast.html