• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose cu afine si cocos

09/11/2014 By Andreea 4 Comments

Research-ul meu in cautarea briosei perfecte a fost intens. Am incercat multe retete, unele mai reusite, altele dezamagitoare. Cand am dat de una care mi-a placut, am refacut-o la nesfarsit si n-am mai indraznit sa incerc altceva.

Insa asta vara, cautand o reteta de blat de tort cu afine, am dat peste briosele astea si experienta mea cu briosele n-a mai fost la fel.

briose-cu-afine-si-cocos-3

Am modificat usor reteta originala si atat de bune au fost ca le-am facut la zile de nastere, pentru pachetelul de drum din vacanta si in weekend-uri pentru a le manca cu o cana de lapte cald alaturi.

Prima oara le-am incercat cu zahar de cocos, pentru ca tocmai ce mi-l comandasem de pe Iherb, insa apoi am folosit si zahar brun si chiar alb. Cu zaharul de cocos, au un gust usor de caramel, insa au aceeasi consistenta si se comporta la fel la copt. Despre acest tip de zahar se spune ca ar avea ceva nutrienti (fier, zinc, potasiu), indice glicemic mai mic si ca ar fi mai putin procesat decat cel alb. Studiile nu sunt inca foarte relevante, insa eu am fost curioasa sa il incerc si mi-a placut.

Ingrediente
2 oua
100 gr zahar
120 ml ulei vegetal (din samburi de struguri, floarea soarelui)
240 ml iaurt grecesc
240 gr faina alba
o lingurita de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
50 gr fulgi nuca de cocos
100 gr afine congelate

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti o tava pentru briose cu hartii speciale.
Intr-un alt castron, puneti faina cu sarea, bicarbonatul si fulgii de cocos.
Intr-un castron, bateti usor ouale, apoi adaugati zaharul, uleiul si iaurtul.
Adaugati ingredientele uscate in cele umede si amestecati-le pana se incorporeaza. Amestecati usor in aluat si afinele si apoi turnati-l in formele de briose.

Bagati tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand briosele se rumenesc usor.

briose cu afine si cocos-2

 

Save

Save

Save

Filed Under: desert, mic dejun, retete Tagged With: afine, briose, cocos

Previous Post: « Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin
Next Post: Smoothie din banana, afine si grapefruit »

Reader Interactions

Comments

  1. Ruxandra @Gourmandelle says

    11/11/2014 at 9:24 am

    Cred ca ai uitat sa treci faina la ingrediente. Ce cantitate ai folosit? 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    11/11/2014 at 9:25 am

    Da, asa e, uitasem :). Am adaugat acum, era vorba de 240 de grame.

    Reply
  3. Ioana says

    20/02/2019 at 1:27 am

    Buna, pot pine niste visine la aspirina in local de a fine ?

    Reply
    • Andreea says

      02/04/2019 at 9:27 am

      Buna, Ioana! Da, sigur, insa trebuie sa te asiguri ca sunt bine scurse.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Vacanță la Londra cu copilul

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolată cu mure

Inghetata de banane cu unt de arahide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·