• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate

14/05/2011 By Andreea 7 Comments

Acest pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate este prima reteta raw pe care o postez :). Am ales-o pentru ca mi-a placut foarte foarte tare si cu siguranta o voi include in alimentatia mea. Am gasit-o pe Retete vegane dar am adaptat-o putin.

Este o pasta delicioasa facuta din:

100 gr seminte de floarea soarelui decorticate crude
1 ardei kapia rosu taiat bucati
o lingura de zeama de lamaie
5 rosii uscate la soare hidratate peste noapte
un fir de usturoi verde
busuioc uscat
ulei de masline
patrunjel
sare

Rosiile uscate se lasa peste noapte intr-o cana cu apa (eu folosesc apa plata pentru hidratat) iar a doua zi se amesteca cu blenderul impreuna cu restul ingredientelor pana se obtine o pasta omogena.
Pateul este foarte consistent, asa ca recomand sa il mancati cu legume proaspete sau daca il vreti mai cremos, sa incercati sa adaugati si o rosie proaspata. Oricum, e foarte foarte bun :).

Timp: 15 minute (+ 6-8 ore pentru hidratarea rosiilor uscate)
Portii: 4
Costuri: 8 ron

Unde gasiti:

  • seminte de floarea soarelui crude – la farmaciile naturiste sau chiar in supermarketuri. Costa aproximativ 4 ron/150 gr (la Planteea) sau 9 ron/500 gr (la Cora).
  • rosii uscate la soare am vazut in Mega Image la borcan (in ulei) dar si la Kaufland, tot in ulei, la alimentele vrac (branzeturi, masline). Rosii fara ulei n-am gasit in supermarketuri dar am vazut ca se gasesc in unele magazine online, de ex superalimente.ro. Daca le folositi pe cele in ulei, nu mai e nevoie sa le hidratati si nici sa mai adaugati prea mult ulei.

Filed Under: aperitive, raw vegan Tagged With: gustare, legume, pateu

Previous Post: « Provocarea raw vegan
Next Post: Tagliatelle de dovlecel cu sos de rosii »

Reader Interactions

Comments

  1. MissRhyne says

    15/05/2011 at 9:55 am

    Excelent acest pateu, l-am încercat şi eu mai demult. Bune alegeri primele două reţete din seria raw, simplu de făcut, fără aparatură specială şi cu ingrediente foarte la îndemână, n-ar trebui să sperie pe nimeni 🙂

    Reply
  2. Boldea Camelia says

    24/07/2012 at 2:42 pm

    Buna:)

    Acest pateu trebuie consumat imediat?

    Multumesc

    Reply
  3. Andreea says

    24/07/2012 at 7:40 pm

    Buna Camelia! Pateul nu trebuie consumat imediat. Rezista si 3-4 zile in frigider. Eu asa il pastrez si il mananc fara probleme si dupa cateva zile dupa ce il fac.

    Reply
  4. Boldea Camelia says

    25/07/2012 at 12:06 pm

    Perfect! L-am facut in dimineata asta si mi-a placut foarte mult. Excelent pentru micul dejun. Multumesc pentru reteta si pentru raspunsul rapid:)

    O zi frumoasa in continuare

    Reply
  5. Andreea says

    25/07/2012 at 1:51 pm

    Ma bucur ca ti-a placut :).

    Reply
  6. Paula says

    20/04/2017 at 6:24 am

    Buna! 🙂 rosiile uscate pot fi inlocuite de rosii proaspete?

    Reply
    • Andreea says

      20/04/2017 at 10:56 am

      Buna, Paula! Poti incerca si cu rosii proaspete, insa cu siguranta textura si gustul vor fi diferite. Daca nu ai rosii uscate, poti taia rosiile proaspete in 2, sa le pui in cuptor la foc mic (110-120 de grade) timp de 2-3 ore, pentru a se deshidrata. Cand sunt gata, le poti folosi direct, fara sa le mai tii in apa.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada de caju cu mac

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·