• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tagliatelle de dovlecel cu sos de rosii

14/05/2011 By Andreea 1 Comment

   Cand am citit prima oara despre “pastele” din dovlecei cruzi mi-am imaginat ca numai bune nu sunt. Inca o prejudecata aruncata la cosul de gunoi. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa incerc. And oh boy, I’m glad I did! 🙂
   Priviti doar ce frumusele sunt:

 
   Si nu stiu cum sa va povestesc cat mi s-au parut de bune…Pot doar sa va impartasesc reteta si sa sper ca veti gasi 15 minute sa o preparati.

Ingrediente:
un dovlecel
5-6 rosii uscate la soare hidratate peste noapte (puteti folosi rosii proaspete)
usturoi verde
ceapa verde
2 ciuperci champignon
ulei de masline
oregano
busuioc
zeama de lamaie
sare

   Dovlecelul se curata de coaja cu un curatator de legume si apoi, cu acelasi instrument, se taie fasii in forma de taglietelle pana ajungeti la cotor. Fasiile se lasa la marinat cu o lingura de ulei de masline, una de zeama de lamaie si sare cateva ore (chiar si peste noapte) in frigider. In acelasi timp se pun si rosiile uscate la hidratat.
   Dupa 4-5 ore rosiile se blenduiesc cu ceapa, usturoiul, 1-2 linguri de ulei de masline, oregano, busuioc si sare. Ciupercile se taie marunt si se adauga in sos.
   Se amesteca apoi dovlecelul cu sosul de rosii (si se mai pot tine la frigider ca sa patrunda mai bine aromele) sau se aseaza frumos pe farfurie pentru a impresiona mesenii :).  Pentru mine, rezultatul a fost peste orice asteptare. Si stiu pe cineva caruia nu-i plac nici dovleceii si nici ciupercile si totusi a mancat o farfurie plina de tagliatelle crude si i-au placut :).
      
  

Filed Under: aperitive, raw vegan, retete Tagged With: legume, rosii

Previous Post: « Pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate
Next Post: Guacamole »

Reader Interactions

Comments

  1. Elena Toma says

    05/07/2011 at 5:16 am

    Supeba Idee! Imi pare tare bine ca te-am gasit, iat pateul acela de mieji de floarea-soarelui cruzi va fi al doilea pe lista

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanță la Londra cu copilul

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura St. Honoré

Inghetata cremoasa de banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·