Cand am citit prima oara despre “pastele” din dovlecei cruzi mi-am imaginat ca numai bune nu sunt. Inca o prejudecata aruncata la cosul de gunoi. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa incerc. And oh boy, I’m glad I did! 🙂
Priviti doar ce frumusele sunt:
Si nu stiu cum sa va povestesc cat mi s-au parut de bune…Pot doar sa va impartasesc reteta si sa sper ca veti gasi 15 minute sa o preparati.
Ingrediente:
un dovlecel
5-6 rosii uscate la soare hidratate peste noapte (puteti folosi rosii proaspete)
usturoi verde
ceapa verde
2 ciuperci champignon
ulei de masline
oregano
busuioc
zeama de lamaie
sare
Dovlecelul se curata de coaja cu un curatator de legume si apoi, cu acelasi instrument, se taie fasii in forma de taglietelle pana ajungeti la cotor. Fasiile se lasa la marinat cu o lingura de ulei de masline, una de zeama de lamaie si sare cateva ore (chiar si peste noapte) in frigider. In acelasi timp se pun si rosiile uscate la hidratat.
Dupa 4-5 ore rosiile se blenduiesc cu ceapa, usturoiul, 1-2 linguri de ulei de masline, oregano, busuioc si sare. Ciupercile se taie marunt si se adauga in sos.
Se amesteca apoi dovlecelul cu sosul de rosii (si se mai pot tine la frigider ca sa patrunda mai bine aromele) sau se aseaza frumos pe farfurie pentru a impresiona mesenii :). Pentru mine, rezultatul a fost peste orice asteptare. Si stiu pe cineva caruia nu-i plac nici dovleceii si nici ciupercile si totusi a mancat o farfurie plina de tagliatelle crude si i-au placut :).
Elena Toma says
Supeba Idee! Imi pare tare bine ca te-am gasit, iat pateul acela de mieji de floarea-soarelui cruzi va fi al doilea pe lista