Acest pate din seminte de floarea soarelui si rosii uscate este prima reteta raw pe care o postez :). Am ales-o pentru ca mi-a placut foarte foarte tare si cu siguranta o voi include in alimentatia mea. Am gasit-o pe Retete vegane dar am adaptat-o putin.
Este o pasta delicioasa facuta din:
100 gr seminte de floarea soarelui decorticate crude
1 ardei kapia rosu taiat bucati
o lingura de zeama de lamaie
5 rosii uscate la soare hidratate peste noapte
un fir de usturoi verde
busuioc uscat
ulei de masline
patrunjel
sare
Rosiile uscate se lasa peste noapte intr-o cana cu apa (eu folosesc apa plata pentru hidratat) iar a doua zi se amesteca cu blenderul impreuna cu restul ingredientelor pana se obtine o pasta omogena.
Pateul este foarte consistent, asa ca recomand sa il mancati cu legume proaspete sau daca il vreti mai cremos, sa incercati sa adaugati si o rosie proaspata. Oricum, e foarte foarte bun :).
Timp: 15 minute (+ 6-8 ore pentru hidratarea rosiilor uscate)
Portii: 4
Costuri: 8 ron
Unde gasiti:
- seminte de floarea soarelui crude – la farmaciile naturiste sau chiar in supermarketuri. Costa aproximativ 4 ron/150 gr (la Planteea) sau 9 ron/500 gr (la Cora).
- rosii uscate la soare am vazut in Mega Image la borcan (in ulei) dar si la Kaufland, tot in ulei, la alimentele vrac (branzeturi, masline). Rosii fara ulei n-am gasit in supermarketuri dar am vazut ca se gasesc in unele magazine online, de ex superalimente.ro. Daca le folositi pe cele in ulei, nu mai e nevoie sa le hidratati si nici sa mai adaugati prea mult ulei.
MissRhyne says
Excelent acest pateu, l-am încercat şi eu mai demult. Bune alegeri primele două reţete din seria raw, simplu de făcut, fără aparatură specială şi cu ingrediente foarte la îndemână, n-ar trebui să sperie pe nimeni 🙂
Boldea Camelia says
Buna:)
Acest pateu trebuie consumat imediat?
Multumesc
Andreea says
Buna Camelia! Pateul nu trebuie consumat imediat. Rezista si 3-4 zile in frigider. Eu asa il pastrez si il mananc fara probleme si dupa cateva zile dupa ce il fac.
Boldea Camelia says
Perfect! L-am facut in dimineata asta si mi-a placut foarte mult. Excelent pentru micul dejun. Multumesc pentru reteta si pentru raspunsul rapid:)
O zi frumoasa in continuare
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut :).
Paula says
Buna! 🙂 rosiile uscate pot fi inlocuite de rosii proaspete?
Andreea says
Buna, Paula! Poti incerca si cu rosii proaspete, insa cu siguranta textura si gustul vor fi diferite. Daca nu ai rosii uscate, poti taia rosiile proaspete in 2, sa le pui in cuptor la foc mic (110-120 de grade) timp de 2-3 ore, pentru a se deshidrata. Cand sunt gata, le poti folosi direct, fara sa le mai tii in apa.