Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
Se pregătește o tavă rotundă cu diametru de 20 cm în care se pune hârtie de copt.
Untul și zahărul se mixează cu un mixer 5-10 minute. Se adaugă ouăle pe rând și se mai mixează 4-5 minute.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cocosul ras. Se omogenizează aluatul și se toarnă în tava pregătită. Se coace timp de 30 de minute.
După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit, apoi se taie blatul în trei sau patru straturi.
Într-o crăticioară se pun zmeura, 50 gr de zahăr și zeama de clementină. Se fierb până când zmeura se zdrobește.
Se amestecă amidonul cu 2 linguri de apă călduță și se pune peste sosul de zmeură. Se amestecă bine și se mai fierbe până când amestecul incepe să se închege (1-2 minute). Se lasă la răcit.
Se mixează bine crema de brânză cu untul și zahărul pudră.
Pe feliile de blat se întind alternativ crema și sosul de zmeură. Tortul se unge pe toată suprafața cu cremă și se decorează cu chips-urile de cocos și zmeură proaspătă.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/tort-cu-cocos-si-zmeura.html