Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci champignon cât mai mici
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de parmezan ras
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Ciupercile se curăță de urmele de pământ cu ajutorul unei perii de legume. Cele mai mari se taie în două.
  2. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  3. Ciupercile se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, cimbrul, sare și piper. Se întind într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Se toarnă oțetul balsamic peste ciuperci, se amestecă și se mai coc 10 minute.
  5. La final se mai coc 2-3 minute pe ventilație cu grill.
  6. După ce se scot din cuptor, se presară parmezanul deasupra și opțional câteva frunze de cimbru sau pătrunjel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/ciuperci-la-cuptor-cu-otet-balsamic-si-parmezan.html