Prăjitură franțuzească cu mere
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente
  • 4-5 mere (aprox. 1 kg)
  • 115 grame de unt
  • 110 gr făină albă
  • ¾ linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 120 gr zahăr alb
  • o lingură de extract de vanilie
Preparare
  1. Untul se topește și apoi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  2. Merele se curăță de coajă și de cotoare și se taie în felii subțiri.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  4. Se unge o tavă rotundă cu diametru de 20 cm cu unt. Dacă nu aveți o tavă foarte antiaderenta sau care are pereți detașabili care nu se închid perfect, recomand să puneți în tavă o bucată de hârtie de copt, care să ajungă și pe pereți.
  5. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
  6. Într-un bol mare se pun ouăle și zahărul și se bat cu un mixer până când devin spumoase (aprox. 2 minute).
  7. Se adaugă extractul de vanilie, apoi se încorporează jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praf de copt și se mixează ușor.
  8. Se toarnă jumătate din cantitatea de unt topit și se amestecă cu o spatulă.
  9. Se adaugă restul de făină și cel de unt și se omogenizează cu ajutorul spatulei.
  10. Se adaugă feliile de mere în aluat și se amestecă astfel încât aluatul să se distribuie bine printre felii.
  11. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează cu spatula.
  12. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 50-60 de minute (a mea a fost gata în 50).
  13. Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit 10 minute în tavă, apoi prăjitura se scoate și se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  14. Se poate presăra cu scorțișoară.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/11/prajitura-frantuzeasca-cu-mere.html