• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute de curcan

20/05/2022 By Andreea Leave a Comment

Carnea de curcan nu este chiar preferata mea, insa pentru ca vreau sa am o diversitate mai mare a tipurilor de carne pe care il consumam, incerc sa o includ in meniu din cand in cand. Incercand sa gasesc o varianta in care sa dau un gust mai bun acestui tip de carne, m-am gandit sa incerc niste chiftelute de curcan. Suprinzator, au iesit atat de bune incat am inceput sa le fac des. Cred ca merg bine si cu alt tip de carne, ba chiar si cu somon.

chiftelute de curcan

Langa ele eu am pregatit un piure de conopida, insa merg bine si cu piure de cartofi, cu pilaf sau orez, cu cous cous cu legume, paste cu sos de rosii, broccoli la aburi sau la cuptor, poate si cu o mancare de linte, fasole sau naut.

Chiftelute de curcan
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 20
Ingrediente
  • 500 gr carne tocata de curcan
  • un ou
  • un morcov mare
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa medie (sau 1 fir de ceapa verde)
  • o lingura de pesmet
  • o lingura de mărar tocat
  • o lingura de pătrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri de ulei de masline
Preparare
  1. Se dă morcovul pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
  2. Se pun toate într-un castron și se adaugă carnea, oul, pesmetul, verdeața, sarea și piperul. Se omogenizează amestecul și se formează chiftelule.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  4. Se încinge o tigaie pe foc. Se pune uleiul, apoi se adaugă chifteluțele în tigaie și se prăjesc timp de 7 minute, întorcându-se pe toate părțile.
  5. Se transferă tigaia în cuptor pentru 15 minute. Dacă tigaia nu este potrivită pentru folosit în cuptor, chiftelele se transferă într-un vas/ pe o tavă potrivită.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Chiftelute de curcan cu sos de iaurtChiftelute de curcan cu sos de iaurt
  • Chiftelute de somon si quinoaChiftelute de somon si quinoa
  • Chiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasaChiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasa
  • Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pinChiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: chiftelute, curcan

Previous Post: « Sparanghel cu oua si feta la cuptor
Next Post: Frittata cu legume si feta »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Mini pavlova

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·