Carnea de curcan nu este chiar preferata mea, insa pentru ca vreau sa am o diversitate mai mare a tipurilor de carne pe care il consumam, incerc sa o includ in meniu din cand in cand. Incercand sa gasesc o varianta in care sa dau un gust mai bun acestui tip de carne, m-am gandit sa incerc niste chiftelute de curcan. Suprinzator, au iesit atat de bune incat am inceput sa le fac des. Cred ca merg bine si cu alt tip de carne, ba chiar si cu somon.
Langa ele eu am pregatit un piure de conopida, insa merg bine si cu piure de cartofi, cu pilaf sau orez, cu cous cous cu legume, paste cu sos de rosii, broccoli la aburi sau la cuptor, poate si cu o mancare de linte, fasole sau naut.
- 500 gr carne tocata de curcan
- un ou
- un morcov mare
- o ceapa mica sau jumatate de ceapa medie (sau 1 fir de ceapa verde)
- o lingura de pesmet
- o lingura de mărar tocat
- o lingura de pătrunjel tocat
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- 2 linguri de ulei de masline
- Se dă morcovul pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
- Se pun toate într-un castron și se adaugă carnea, oul, pesmetul, verdeața, sarea și piperul. Se omogenizează amestecul și se formează chiftelule.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se încinge o tigaie pe foc. Se pune uleiul, apoi se adaugă chifteluțele în tigaie și se prăjesc timp de 7 minute, întorcându-se pe toate părțile.
- Se transferă tigaia în cuptor pentru 15 minute. Dacă tigaia nu este potrivită pentru folosit în cuptor, chiftelele se transferă într-un vas/ pe o tavă potrivită.
Leave a Reply