o ceapa mica sau jumatate de ceapa medie (sau 1 fir de ceapa verde)
o lingura de pesmet
o lingura de mărar tocat
o lingura de pătrunjel tocat
2 catei de usturoi
sare, piper
2 linguri de ulei de masline
Preparare
Se dă morcovul pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
Se pun toate într-un castron și se adaugă carnea, oul, pesmetul, verdeața, sarea și piperul. Se omogenizează amestecul și se formează chiftelule.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se încinge o tigaie pe foc. Se pune uleiul, apoi se adaugă chifteluțele în tigaie și se prăjesc timp de 7 minute, întorcându-se pe toate părțile.
Se transferă tigaia în cuptor pentru 15 minute. Dacă tigaia nu este potrivită pentru folosit în cuptor, chiftelele se transferă într-un vas/ pe o tavă potrivită.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/05/chiftelute-de-curcan.html