Chiftelute de curcan
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 20
Ingrediente
  • 500 gr carne tocata de curcan
  • un ou
  • un morcov mare
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa medie (sau 1 fir de ceapa verde)
  • o lingura de pesmet
  • o lingura de mărar tocat
  • o lingura de pătrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri de ulei de masline
Preparare
  1. Se dă morcovul pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește.
  2. Se pun toate într-un castron și se adaugă carnea, oul, pesmetul, verdeața, sarea și piperul. Se omogenizează amestecul și se formează chiftelule.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  4. Se încinge o tigaie pe foc. Se pune uleiul, apoi se adaugă chifteluțele în tigaie și se prăjesc timp de 7 minute, întorcându-se pe toate părțile.
  5. Se transferă tigaia în cuptor pentru 15 minute. Dacă tigaia nu este potrivită pentru folosit în cuptor, chiftelele se transferă într-un vas/ pe o tavă potrivită.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/05/chiftelute-de-curcan.html