Sandvisuri calde cu ton
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 3-4
Ingrediente
  • 50 gr maioneza
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 250 gr ton din conserva, bine scurs
  • ½ tija de telina apio (sau 20-30 ge de radacina de telina)
  • un castravete murat (eu am folosit la otet)
  • un sfert de ceapa rosie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 80 gr cheddar (sau cascaval)
  • 6-8 felii de paine
  • unt
  • sare, piper
Preparare
  1. Cuptorul de preincalzeste la 200 de grade.
  2. Telina, castravetele si ceapa se taie in cuburi mici.
  3. Intr-un castron se amesteca maioneza cu zeama de lamaie.
  4. Se adauga tonul bine scurs, se amesteca, apoi se adauga telina, castravetele, ceapa, patrunjelul, sare si piper. Se omogenizeaza totul.
  5. Se unge o felie de paine cu un strat subtire de unt. Se asaza pe o tava cu hartie de copt, cu partea unsa cu unt in jos (pe hartia de copt).
  6. Pe partea de deasupra (fara unt) se intinde un strat gros de salata de ton, apoi se presara cheddar ras.
  7. O alta felie de paine se unge pe o parte cu unt si se asaza peste salata de ton, cu partea unsa cu unt in sus (datorita untului, felia de paine se va rumeni si va deveni crocanta).
  8. Se repeta pasii cu restul feliilor de paine, restul salatei de ton si de cheddar.
  9. Tava se introduce in cuptor (in partea superioara) si sandvisurile se coc timp de 8-10 minute, pana cand painea se rumeneste usor, iar branza se topeste.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/sandvisuri-calde-cu-ton.html