Pasta de feta cu masline si rosii coapte
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
Pentru pasta de feta
  • 220 gr branza feta
  • 100 gr crema de branza
  • o lingura generoasa de miere (lichida)
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o lingurita de coaja de lamaie (bio/netratata)
  • piper
Pentru mixul copt
  • 150 gr mix de masline (eu am folosit masline verzi siciliene si masline kalamata)
  • 150 gr rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita de cimbru uscat (sau frunzele de la o crenguta de cimbru proaspat)
  • o lingura de ulei de masline
Preparare
  1. Pentru ca si feta si maslinele sunt sarate, preparatul poate fi destul de sarat. Daca doriti, puteti desara fie branza, fie maslinele, fie pe ambele in prealabil (se tin in apa cateva ore).
  2. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  3. Intr-o tava se pun maslinele, rosiile, cateii de usturoi (taiati in doua), cimbrul si uleiul de masline. Se amesteca si se baga in cuptor pentru 20-25 de minute.
  4. In vasul unui robot de bucatarie se pun feta, crema de branza, mierea, uleiul de masline, piperul si coaja si zeama de lamaie.
  5. Se mixeaza bine, cateva minute, pana cand se obtine o pasta foarte cremoasa si fina (e posibil sa fie nevoie sa mai amestecati cu o lingura din cand in cand pentru a amesteca bine bucatile ramase pe peretii vasului robotului).
  6. Pasta de feta se asaza intr-un bol, iar deasupra se pun maslinele si rosiile coapte. Se adauga si zeama lasata in tava.
  7. Se poate servi cu paine coapta. Eu am uns cateva felii de paine cu maia cu ulei de masline si am copt-o cam 10 minute in cuptor.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/01/pasta-de-feta-cu-masline-si-rosii-coapte.html