Aripioare de pui lipicioase
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 100 gr ketchup
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de otet balsamic
  • o lingura cu miere
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi zdrobit
  • cateva frunze de cimbru proaspat (sau jumatate de lingurita de lingurita de cimbru uscat)
  • (optional) 2 lingurite de condiment 5 spice (anason, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul, piper, macinate)
  • sare, piper
  • 800 gr aripioare de pui/ ciocanele sau un mix din ambele
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Se amesteca bine toate ingredientele, mai putin carnea, intr-un castron incapator.
  3. Se pun in castron aripioarele si se acopera bine cu marinada.
  4. Pe o tava pe care ati pus hartie de copt, se asaza aripioarele, la distanta de cativa centimetri. Daca ramane marinada, se toarna cate putin pe deasupra aripioarelor.
  5. Tava se baga in cuptor (la 200 de grade) si aripioarele se coc timp de 30 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/10/aripioare-de-pui-lipicioase.html