Salata turceasca de morcovi cu iaurt
Timp de preparare
- 400 gr morcovi (aprox 4 morcovi medii)
- 3 linguri de ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi
- 300 gr iaurt grecesc
- sare
- piper
- marar (optional)
- Morcovii se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o tigai, impreuna cu uleiul de masline.
- Se calesc, amestecand din cand in cand, pana cand incep sa se inmoaie (aprox. 5-7 minute). Nu trebuie prajiti foatre mult.
- Se opreste focul, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-au racit, morcovii se pun intr-un castron si se amesteca bine cu iaurtul.
- Daca doriti, se poate adauga si putin marar tocat in salata sau doar pe deasupra, ca decor.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/01/salata-turceasca-de-morcovi-cu-iaurt.html
3.5.3251