• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasa

04/07/2020 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit de curand aceasta combinatie fantastica si m-am indragostit iremediabil. Chiftelutele nu erau foarte des in meniul nostru inainte de a o avea pe Petra, insa de cand am inceput diversificarea si am inceput sa ii dau carne sub forma de chiftelute, am inceput si noi sa mancam mai des. Bineinteles, nu i le-am prajit niciodata in baie de ulei, ci i le-am gatit in cuptor si am descoperit cat de bune pot fi si cele coapte.

De data aceasta am facut niste chiftelute de porc si vita, carora le-am facut si un sos marinara foarte gustos. Le-am mancat in prima zi cu spaghetii, iar a doua zi am facut o mamaliga cremoasa absolut divina. Aceasta mamaliga mai poate fi servita ca garnitura alaturi de ciuperci trase la tigaie, legume coapte sau, niste oua posate, bacon crocant sau chiar niste carnati. Sau o puteti manca asa simpla, poate cu extra cheese on top 😛 (ma gandesc la o branza cu mucegai sau branza de burduf).

In reteta de mai jos gasiti cantitatile pentru 4 portii de chiftelute cu sos si doua portii de mamaliga cremoasa. Daca doriti, puteti face si mai multe chiftelute si sa congelati o parte. Eu am avut 800 gr de carne si mi-au iesit cam 35 de chiftelute, deci vreo 10 au intrat la congelator si le voi folosi alta data. In reteta am adaptat cantitatile pentru 4 portii, ca sa fie mai usor de urmarit.

Chiftelute la cuptor cu sos de rosii si mamaliga cremoasa
 
Print
Timp de preparare
35 mins
Timp de gatire
35 mins
Timp total
1 hour 10 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
Pentru chiftelute (4 portii)
  • 500 gr carne tocate (vita+porc)
  • 1 ou
  • 30 gr pesmet
  • 20 gr parmezan ras
  • o ceapa verde tocata marunt
  • o lingura de patrunjel tocat
  • ¼ lingurita de sare
  • piper
  • un catel de usturoi zdrobiti
  • ½ lingurita de mix de ierburi aromatice italiene (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin)
Pentru sosul marinara (4 portii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o ceapa uscata mica
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • o conserva de rosii intregi (400 gr)
  • 200 ml sos de rosii
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de cimbru uscat sau 2-3 crengute de cimbru proaspat
  • sare
  • cateva frunze de busuioc proaspat
Pentru mamaliga cremoasa (2 portii)
  • 350 ml lapte
  • 250 ml apa
  • o lingura de unt
  • o lingurita de sare
  • 80 gr malai cu fierbere rapida (3 minute)
  • 100 ml smantana lichida
  • 40 gr parmezan ras
Preparare
  1. Mai intai se pregatesc chiftelutele. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
  2. Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza (cu mainile usor umede) bile de compozitie (o lingura pentru fiecare chifteluta - ies aprox. 20 de bucati).
  3. Se pune chiftelutele intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptor pentru 35 de minute.
  4. Pentru sos, se caleste ceapa in uleiul de masline.
  5. Dupa ce s-a inmuiat ceapa (5-6 minute), se adauga usturoiul si se mai lasa un minut, pe foc mediu, amestecand din cand in cand.
  6. Se adauga rosiile din conserva, sosul de rosii si condimentele. Se lasa la fiert la foc min pentru 20 de minute.
  7. La final se opreste focul si se adauga frunzele de busuioc.
  8. Cand sunt gata, chiftelutele se adauga in sos.
  9. Pentru mamaliga se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea.
  10. Cand dau in clocot, se reduce intensitatea focului si se adauga treptat malaiul, amestecand in continuu cu un tel. Se lasa la fiert 3 minute.
  11. Se adauga smantana, se omogenizeaza si se opreste focul.
  12. Se adauga parmezanul si se omogenizeaza.
  13. Chiftelutele cu sos se servesc deasupra mamaligii cremoase.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: chiftelute, mamaliga cremoasa, marinara, sos rosii

Previous Post: « Pate de ficat de casa cu stafide
Next Post: Despre Instant Pot, ce gatesc in el si de ce il iubesc »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort cu cocos și zmeură

Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·