• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

04/11/2019 By Andreea Leave a Comment

Ati auzit de zoodles? Termenul a fost inventat de americani si vine de la ‘zucchini’ si ‘noodles’, adica taitei de dovlecei. Odata cu explozia retetelor vegane, fara gluten sau low carb, au aparut si alternative la pastele clasice din faina de grau. Pastele din legume pot fi facute din cartofi dulci, sfecla, morcovi sau cartofi, dar cea mai intalnita varianta este cea de spaghete de dovlecei. Desigur, au aparut si aparate speciale pentru spiralat legumele si recunosc ca m-au atras si pe mine cand le-am descoperit. Problema era ca aparatele erau destul de voluminoase si nu mai aveam spatiu si pentru ele.

De curand, a aparut pe piata un mixer multifunctional de la Philips, care are si un accesoriu spiralizator . Mixerul are mai multe functii: mixer de mana, tocator, tel si 3 lame pentru spiralizat in forma de spaghete, linguine si panglica. Mi se pare o inventie geniala! Mixerul vertical si tocatorul sunt aparatele pe care le folosesc cel mai des in bucatarie, iar faptul ca au inclus in acest pachet si functia de spiralizat, este super practic si simplu de utilizat. De cand am primit acest mixer am gatit de mai multe ori spaghete de dovlecei si chiar si de cartofi dulci si am ramas surprinsa sa descopar ca sunt la fel de gustoase ca pastele clasice, gustul sosului fiind cel care predomina. Ce imi place foarte tare este ca pot sa experimentez retete noi pe care le mai vazusem pe Pinterest si in acelasi timp reusesc sa includ mai multe legume in alimentatia noastra.

Intr-o zi i-am intrebat cititorii mei de pe Instagram ce reteta imi recomanda sa incerc cu acest spiralizator, iar una dintre propuneri suna asa ‘zucchini noodles cu somon, smantana si usturoi’. Mi  s-a facut pofta imediat ce am citit si am stiut ca trebuie sa incerc aceasta varianta. Ii multumesc Irinei pentru idee, rezultatul a fost delicios!  Am documetat reteta pas cu pas si in Instagram Stories si o veti putea gasi si in Highlights.


Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
20 mins
 
Ingrediente
  • un dovlecel/ zucchino mare (400-500 gr)
  • o lingura de unt
  • doua linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml smantana lichida pentru gatit
  • 30 gr parmezan ras
  • o mana de spanac baby
  • 200 gr somon afumat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Spiralizeaza dovlecelul.
  2. Intr-o tigaie pune uleiul, untul si usturoiul zdrobit. Caleste-le 30 de secunde.
  3. Adauga smantana, oregano, sare si piper, amesteca si lasa la fiert la foc mic cam 7-8 minute, pana cand sosul se ingroasa.
  4. Adauga somonul, amesteca, iar dupa un minut adauga parmezanul.
  5. Dupa ce parmezanul s-a topit, adauga spanacul si amesteca pana cand frunzele se inmoaie (aproximativ un minut). Sosul va fi destul de gros, insa se va subtia odata de la apa pe care o va lasa dovlecelul.
  6. Opreste focul si adauga spaghetele de dovlecei. Amesteca in tigaie pana cand spaghetele sunt acoperite cu sos si se inmoaie (1-2 minute).
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Salata de ouaSalata de oua
  • Tocana de peste si crevetiTocana de peste si creveti

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: dovlecei, smantana, somon

Previous Post: « Budinca de gris
Next Post: Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake raw cu dovleac

Pasteis de nata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·