Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • un dovlecel/ zucchino mare (400-500 gr)
  • o lingura de unt
  • doua linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml smantana lichida pentru gatit
  • 30 gr parmezan ras
  • o mana de spanac baby
  • 200 gr somon afumat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Spiralizeaza dovlecelul.
  2. Intr-o tigaie pune uleiul, untul si usturoiul zdrobit. Caleste-le 30 de secunde.
  3. Adauga smantana, oregano, sare si piper, amesteca si lasa la fiert la foc mic cam 7-8 minute, pana cand sosul se ingroasa.
  4. Adauga somonul, amesteca, iar dupa un minut adauga parmezanul.
  5. Dupa ce parmezanul s-a topit, adauga spanacul si amesteca pana cand frunzele se inmoaie (aproximativ un minut). Sosul va fi destul de gros, insa se va subtia odata de la apa pe care o va lasa dovlecelul.
  6. Opreste focul si adauga spaghetele de dovlecei. Amesteca in tigaie pana cand spaghetele sunt acoperite cu sos si se inmoaie (1-2 minute).
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/11/spaghete-de-dovlecei-cu-sos-alb-si-somon-p.html