Intr-o tigaie pune uleiul, untul si usturoiul zdrobit. Caleste-le 30 de secunde.
Adauga smantana, oregano, sare si piper, amesteca si lasa la fiert la foc mic cam 7-8 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Adauga somonul, amesteca, iar dupa un minut adauga parmezanul.
Dupa ce parmezanul s-a topit, adauga spanacul si amesteca pana cand frunzele se inmoaie (aproximativ un minut). Sosul va fi destul de gros, insa se va subtia odata de la apa pe care o va lasa dovlecelul.
Opreste focul si adauga spaghetele de dovlecei. Amesteca in tigaie pana cand spaghetele sunt acoperite cu sos si se inmoaie (1-2 minute).
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/11/spaghete-de-dovlecei-cu-sos-alb-si-somon-p.html