Budinca de gris
Timp de preparare
- 5 oua
- 75 gr de zahar
- 100 gr gris
- o lingurita de unt
- 800 ml - 1 litru de lapte
- 3 linguri de zahar
- o lingura de extract de vanilie/ un plic de zahar vanilat
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Bate albusurile spuma cu un mixer.
- Adauga treptat zaharul peste albusuri si mixeaza in continuare, pana devin spumoase si lucioase (3-4 minute).
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza amestecul.
- Adauga grisul in 3 reprize si amesteca usor, cu o spatula, de jos in sus.
- Unge o tava cu unt si toarna aluatul in ea.
- Baga tava la copt timp de 30 de minute.
- Cu 5 minute inainte de a fi gata blatul, pune la fiert laptele cu 3 linguri de zahar si vanilie.
- Cand e gata blatul, scoate-l din cuptor si toarna laptele fierbinte peste el. Lasa apoi budinca la racit.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/10/budinca-de-gris.html
3.5.3251