Budinca de gris
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
Pentru blat
  • 5 oua
  • 75 gr de zahar
  • 100 gr gris
  • o lingurita de unt
Pentru sirop
  • 800 ml - 1 litru de lapte
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de extract de vanilie/ un plic de zahar vanilat
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Bate albusurile spuma cu un mixer.
  3. Adauga treptat zaharul peste albusuri si mixeaza in continuare, pana devin spumoase si lucioase (3-4 minute).
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza amestecul.
  5. Adauga grisul in 3 reprize si amesteca usor, cu o spatula, de jos in sus.
  6. Unge o tava cu unt si toarna aluatul in ea.
  7. Baga tava la copt timp de 30 de minute.
  8. Cu 5 minute inainte de a fi gata blatul, pune la fiert laptele cu 3 linguri de zahar si vanilie.
  9. Cand e gata blatul, scoate-l din cuptor si toarna laptele fierbinte peste el. Lasa apoi budinca la racit.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/10/budinca-de-gris.html