Biscuiti cu ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10-14
Ingrediente
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar alb
  • un ou
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 180 gr faina alba
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 150 gr ciocolata neagra
  • ¼ lingurita de sare pentru aluat
  • ½ lingurita de sare pentru topping (eu am folosit fulgi de sare Maldon)
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade (caldura sus-jos).
  2. Marunteste ciocolata cu un cutit.
  3. Amesteca untul cu zaharul alb si zaharul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, pana obtii o crema lucioasa.
  4. Adauga vanilia si oul si mai mixeaza 20 de secunde.
  5. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul, ¼ lingurita de sare si ciocolata. Pastreaza cateva bucati mai mari de ciocolata pentru a o aseza deasupra biscuitilor.
  6. Amesteca usor aluatul cu o spatula, pana cand devine omogen.
  7. Portioneaza aluatul cu o lingura pentru inghetata sau o lingura normala. Asaza bilele de aluat pe o tava cu hartie de copt.
  8. Peste fiecare bila de aluat asaza 2-3 bucati de ciocolata si cativa fulgi de sare.
  9. Baga tava in cuptor si coace biscuitii timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor. Trebuie sa aiba marginile intarite, dar in mijloc inca sa fie moi.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/08/biscuiti-cu-ciocolata.html