Scrambled eggs (oua cremoase)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 4 oua
  • 30 gr unt
  • o lingura de smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • felii de paine prajita
  • frunzele verzi de la un fir de ceapa verde (optional)
  • cateva bucati de sparanghel
  • 6 rosii cherry
  • o lingura de ulei de masline
Preparare
  1. Indeparteaza coada tare a betelor de sparanghel. Gateste-l cateva minute la aburi.
  2. Pune sparanghelul alaturi de rosiile cherry intr-o tigaie cu uleiul de masline si rumeneste-le timp de 5-7 minute.
  3. Pune ouale si untul intr-o oala si pune-o pe foc mediu spre mare.
  4. Cu o spatula de silicon, amesteca ouale si untul in oala pana cand incep sa se inchege (in functie de intensitatea focului, poate dura in jur de 1-3 minute).
  5. Ia oala de pe foc si amesteca in continuare de cateva ori, pana omogenizezi compozitia (de la caldura acumulata in oala, ouale se vor gati in continuare).
  6. Pune oala la loc pe foc si amesteca pana cand consistenta incepe iar sa se intareasca.
  7. Ia oala de pe foc, amesteca in continuare pana la omogenizare.
  8. Daca ouale au consistenta dorita, opreste focul Daca inca ti se par prea crude, mai pune oala inca o data pe foc. Nu uita sa amesteci in continuu.
  9. Dupa ce iei oala de pe foc, adauga smantana, ceapa verde taiata marunt, sarea si piperul si amesteca bine.
  10. Toarna ouale pe feliile de paine prajita si serveste-le cu sparanghelul si rosiile prajite.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2019/05/scrambled-eggs-oua-cremoase.html