A new star is born! Reteta de feta la cuptor a devenit un succes rasunator atat la noi acasa cat si printre urmaritorii mei de pe Instagram. Nu pentru ca ar fi cine stie ce inventie noua, ci pentru simplitatea si rapiditatea cu care se prepara si mai ales pentru combinatia minunata de gusturi si texturi.
Inspiratia e de origine greceasca, iar imboldul de a pregati reteta a venit in momentul in care ma saturasem de gustari reci la cina si am gasit o bucata de feta prin frigider.
Am mai adunat pe langa pachetul de branza, o rosie, ardei copt de la borcan (merge si ardei gras proaspat), oregano adus direct din Grecia, ceapa rosie si ulei de masline. Ce este foarte important este sa folositi o feta autentica si nu acea branza cremoasa gen “Danish white” care se vindea pe vremuri in calitate de “feta”. Eu folosesc feta de la Olympus sau feta traditionala de la magazine grecesti.
Ingredientele se invelesc intr-o bucata de hartie de copt si se baga la cuptor cam 20 de minute. Apoi se mananca alaturi de paine prajita, pe care o puteti imbiba in uleiul aromat ce se aduna pe fund. Credeti-ma, daca incercati reteta de feta la cuptor o data, o veti repeta cu siguranta pentru ca e senzationala.
- o bucata de feta de 200 – 250 gr
- o rosie mare
- 2 ardei grasi copti sau un ardei gras proaspat
- jumatate de ceapa rosie
- o lingurita de oregano uscat
- 3-4 linguri de ulei de masline
- o mana de masline (optional)
- Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
- Intr-o tava pune o bucata mare de hartie de copt.
- Taie ardeiul in fasii si asaza-I pe hartia de copt.
- Peste ardei pune bucata de feta si presara jumatate din oregano.
- Taie rosiile si ceapa si asaza-le peste branza.
- Presara deasupra restul de oregano si toarna uleiul de masline.
- Strange bine marginile hartiei si impacheteaza bine ingredientele inauntru (avand grija sa nu existe zone care sa nu fie acoperite) si baga tava in cuptor pentru 20-25 de minute.
- Serveste feta calda alaturi de paine proaspata sau usor prajita.
Mihai says
Foarte bun.
Eu am folosit haloumi (ca asta aveam in frigider … uitat mai de mult) taiat in 3 si facut 3 pachetele. Cate un catel de usturoi zdrobit si pus la baza, impreuna cu ardeiul feliat, nu a stricat deloc … dar deloc 🙂
Mutumesc. pentru idee !
Andreea says
La halloumi nu m-am gandit ca ar merge, dar suna bine :).
Diana says
Hello! 🙂 Prietenul meu a luat, din greseala, 1kg de telemea maturata de la lidl :-/ Oare as putea sa o folosesc in loc de feta? Mersi!
Andreea says
Da, sigur. Am primit feedback de la persoane care au facut cu telemea si au spus ca a iesit foarte buna.
Ancuta says
Am facut si eu, e absolut delicioasa..
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut, Ancuta! 🙂
Silvia says
Super reteta pentru vara!!🤗
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut :).