• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Feta la cuptor

31/05/2018 By Andreea 8 Comments

A new star is born! Reteta de feta la cuptor a devenit un succes rasunator atat la noi acasa cat si printre urmaritorii mei de pe Instagram. Nu pentru ca ar fi cine stie ce inventie noua, ci pentru simplitatea si rapiditatea cu care se prepara si mai ales pentru combinatia minunata de gusturi si texturi.

feta la cuptor

Inspiratia e de origine greceasca, iar imboldul de a pregati reteta a venit in momentul in care ma saturasem de gustari reci la cina si am gasit o bucata de feta prin frigider.

Am mai adunat pe langa pachetul de branza, o rosie, ardei copt de la borcan (merge si ardei gras proaspat), oregano adus direct din Grecia, ceapa rosie si ulei de masline. Ce este foarte important este sa folositi o feta autentica si nu acea branza cremoasa gen “Danish white” care se vindea pe vremuri in calitate de “feta”. Eu folosesc feta de la Olympus sau feta traditionala de la magazine grecesti.

Ingredientele se invelesc intr-o bucata de hartie de copt si se baga la cuptor cam 20 de minute. Apoi se mananca alaturi de paine prajita, pe care o puteti imbiba in uleiul aromat ce se aduna pe fund. Credeti-ma, daca incercati reteta de feta la cuptor o data, o veti repeta cu siguranta pentru ca e senzationala.

Feta la cuptor
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • o bucata de feta de 200 – 250 gr
  • o rosie mare
  • 2 ardei grasi copti sau un ardei gras proaspat
  • jumatate de ceapa rosie
  • o lingurita de oregano uscat
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • o mana de masline (optional)
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Intr-o tava pune o bucata mare de hartie de copt.
  3. Taie ardeiul in fasii si asaza-I pe hartia de copt.
  4. Peste ardei pune bucata de feta si presara jumatate din oregano.
  5. Taie rosiile si ceapa si asaza-le peste branza.
  6. Presara deasupra restul de oregano si toarna uleiul de masline.
  7. Strange bine marginile hartiei si impacheteaza bine ingredientele inauntru (avand grija sa nu existe zone care sa nu fie acoperite) si baga tava in cuptor pentru 20-25 de minute.
  8. Serveste feta calda alaturi de paine proaspata sau usor prajita.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Quiche cu rosii cherry si branza de capraQuiche cu rosii cherry si branza de capra
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: ardei, branza, feta, feta la cuptor, rosii

Previous Post: « Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura
Next Post: Tort de ciocolata si crema de cafea »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihai says

    12/06/2018 at 9:34 am

    Foarte bun.
    Eu am folosit haloumi (ca asta aveam in frigider … uitat mai de mult) taiat in 3 si facut 3 pachetele. Cate un catel de usturoi zdrobit si pus la baza, impreuna cu ardeiul feliat, nu a stricat deloc … dar deloc 🙂

    Mutumesc. pentru idee !

    Reply
    • Andreea says

      28/07/2018 at 7:32 am

      La halloumi nu m-am gandit ca ar merge, dar suna bine :).

      Reply
  2. Diana says

    13/04/2020 at 3:44 pm

    Hello! 🙂 Prietenul meu a luat, din greseala, 1kg de telemea maturata de la lidl :-/ Oare as putea sa o folosesc in loc de feta? Mersi!

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:15 pm

      Da, sigur. Am primit feedback de la persoane care au facut cu telemea si au spus ca a iesit foarte buna.

      Reply
  3. Ancuta says

    24/06/2020 at 9:20 pm

    Am facut si eu, e absolut delicioasa..

    Reply
    • Andreea says

      25/06/2020 at 11:02 am

      Ma bucur ca ti-a placut, Ancuta! 🙂

      Reply
  4. Silvia says

    23/07/2020 at 12:01 pm

    Super reteta pentru vara!!🤗

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:10 pm

      Ma bucur ca ti-a placut :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake brownies

Mini cheesecakes

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Omleta in lipie

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·