Timp de preparare
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente
  • 4 fileuri de macrou afumat (aprox 300 gr)
  • 200 gr crema de branza
  • o lingura de smantana fermentata
  • ½ legatura de patrunjel
  • o lingurita de pasta de hrean sau hrean ras in otet (optional)
  • o ingura de radacina sau tulpini de telina taiate in cuburi foarte mici (optional)
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie (preferabil bio)
  • sare (posibil sa nu fie nevoie de prea multa, pentru ca pestele este sarat)
  • piper
  • salata de sfecla coapta, pentru servit (optional)
Preparare
  1. Curata macroul de piele si oase mari (oasele mai mici sunt foarte moi si vor putea fi mancate).
  2. Pune o treime din carne deoparte.
  3. Pune restul carnii, branza, smantana si restul ingredientelor intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza-le timp de aprox 30 de secunde, pana cand obtii o pasta omogena.
  4. Rupe in fasii carnea lasata deoparte si amestec-o in pasta obtinuta.
  5. Serveste pasta de macrou afumat pe paine prajita, alaturi de salata de sfecla coapta.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2018/02/pasta-de-macrou-afumat.html