Am vazut acesti chocolate crinkles de multe ori pe internet sau prin reviste si mi s-au parut foarte simpatici si diferiti de oricare altii. Nu intelegeam care e tactica aplicata pentru aspectul lor crapat si nici macar nu stiam ce e chestia aia alba de pe deasupra….probabil am banuit ca e faina :)))).
Saptamana trecut am gasit reteta pentru ei, tot pe blogul Laurei si m-am bucurat cand am descoperit ca tactica nu e deloc complicata si ca “faina” era, de fapt, zahar pudra :). Am stiut in momentul ala ca in weekend voi pune in practica aceasta reteta si m-am tinut de cuvant. I-am facut ieri si pana azi au mai ramas 3 :), dar chiar in acest moment mai am o tava in cuptor. Nu pentru ca insist sa urmez o dieta hiperglucidica, ci pentru ca trebuie sa onorez o comanda :P.
Ingrediente
Foarte important de stiut inainte de a incepe prepararea, este ca aluatul trebuie sa stea la frigider macar 3 ore pentru a se intari. Deci daca aveti nevoie de un desert la masa de seara, pregatiti aluatul de dimineata :).
Mai intai am topit ciocolata si untul intr-un ibric la bain marie.Am amestecat bine pana s-au omogenizat. Am racit ciocolata 5 minute.
Later edit: am refacut crinckles-ii si i-am lasat la cuptor doar 10 minute. Chiar daca erau pufosi si pareau nefacuti, cand s-au racit au fost muuult mai fragezi ca prima data. Deci, asa cum scrie in majoritatea retetelor, timpul de coacere este intre 8 si 10 minute. N-am rezolvat nimic cu intentia mea de a nu-i manca cruzi :P.
Portii: 16 buc
Costuri: 9 ron
LauraAdamache says
Absolut minunat ti-au iesit amandoua, chocolate crinkles si pancakes!!! Felicitari pentru minunatul tau blog pe care am sa-l trec chiar acum in lista mea de favorite!! Superbe fotografii iar retetele sunt explicate extrem de bine.
Mult succes iti doresc!!
Am sa te vizitez foarte des de azi inainte!
Andreea says
Iti multumesc mult, Laura!
Inseamna foarte mult pentru mine incurajarea ta si sper ca intr-o zi sa ajunga si blogul meu unul de referinta, asa cum este al tau.
De acum inainte trebuie sa fiu si mai atenta la ce postez 😛
LuLu says
Au iesit superrr bune prajituricile …
Numai ca eu la cuptorul meu antic GINA-C a trebuit sa le tin 35-40 min, la foc mic (nu foarte mic) si praful de copt stins cu putina lamaie…
Ma gandesc data viitore sa pun niste bucatele mici de alune in prajiturici 😛
Yamyyyy…
Hai Andreea ,la cat mai multe retete delicioase!!!!
Andreea says
Multumim pentru feedback! Si eu ma gandeam sa pun alune sau nuci, dar as incerca intr-o cantitate mai mica de aluat, ca mi-e teama sa nu se intareasca prea tare.