• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chocolate crinkles

27/03/2011 By Andreea 4 Comments

Am vazut acesti chocolate crinkles de multe ori pe internet sau prin reviste si mi s-au parut foarte simpatici si diferiti de oricare altii. Nu intelegeam care e tactica aplicata pentru aspectul lor crapat si nici macar nu stiam ce e chestia aia alba de pe deasupra….probabil am banuit ca e faina :)))).
Saptamana trecut am gasit reteta pentru ei, tot pe blogul Laurei si m-am bucurat cand am descoperit ca tactica nu e deloc complicata si ca “faina” era, de fapt, zahar pudra :). Am stiut in momentul ala ca in weekend voi pune in practica aceasta reteta si m-am tinut de cuvant. I-am facut ieri si pana azi au mai ramas 3 :), dar chiar in acest moment mai am o tava in cuptor. Nu pentru ca insist sa urmez o dieta hiperglucidica, ci pentru ca trebuie sa onorez o comanda :P.

Ingrediente

doua ciocolate amarui (eu folosesc Kandia cu 75% cacao – 90 gr/tableta)
60 gr unt (un pic mai mult de un sfert de pachet de 200 gr)
100 gr zahar
2 oua
225 gr faina
1 lingurita praf copt
esenta vanilie
un varf sare
50 gr zahar tos alb
50 gr zahar pudra

Foarte important de stiut inainte de a incepe prepararea, este ca aluatul trebuie sa stea la frigider macar 3 ore pentru a se intari. Deci daca aveti nevoie de un desert la masa de seara, pregatiti aluatul de dimineata :).
Mai intai am topit ciocolata si untul intr-un ibric la bain marie.Am amestecat bine pana s-au omogenizat. Am racit ciocolata 5 minute.

 Dupa aceea, am mixat ouale cu zaharul (intr-un castron mai mare) cam 5 minute, pana cand s-a format o spuma deschisa la culoare.Am varsat ciocolata peste spuma si am obtinut o crema.
Peste acest amestec, am cernut faina si am adaugat praful de copt , sarea si esenta de vanilie. In final, aluatul este destul de moale si trebuie acoperit cu folie alimentara si dat la rece cateva ore. Eu l-am tinut toata noaptea.
Am portionat aluatul cu o lingura pentru inghetata (m-a ajutat sa-l desprind pentru ca era destul de dur) si i-am dat forma unor bilute (rotindu-l intre palme).Fiecare prajitura a trecut intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra.
Am asezat bilutele pe o tava cu hartie de copt si le-am copt (la foc mediu) cam 20 de minute. Dupa 10 minute erau inca destul de pufoase si pareau nefacute, asa ca le-am lasat pana cand s-au mai intarit putin, dar inca ramasesera moi in mijloc. Pe hartia de copt au aparut ‘picaturi’ de zahar topit, iar pe fundul fursecurilor s-a prins un mic strat de caramel 🙂 .

Later edit: am refacut crinckles-ii si i-am lasat la cuptor doar 10 minute. Chiar daca erau pufosi si pareau nefacuti, cand s-au racit au fost muuult mai fragezi ca prima data. Deci, asa cum scrie in majoritatea retetelor, timpul de coacere este intre 8 si 10 minute. N-am rezolvat nimic cu intentia mea de a nu-i manca cruzi :P. 
Au fost cei mai buni biscuiti pe care i-am facut si cred ca si din cati am mancat :). I-am luat si la picnic si lumea n-a putut sa le reziste :D.
Timp: 40 minute (+ 3 ore pentru racit)

Portii: 16 buc
Costuri: 9 ron

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Salam de biscuiti cu ciocolataSalam de biscuiti cu ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: ciocolata, desert, fursecuri

Previous Post: « Pancakes
Next Post: La cererea cititorilor : Cheesecake »

Reader Interactions

Comments

  1. LauraAdamache says

    28/03/2011 at 7:56 am

    Absolut minunat ti-au iesit amandoua, chocolate crinkles si pancakes!!! Felicitari pentru minunatul tau blog pe care am sa-l trec chiar acum in lista mea de favorite!! Superbe fotografii iar retetele sunt explicate extrem de bine.
    Mult succes iti doresc!!
    Am sa te vizitez foarte des de azi inainte!

    Reply
  2. Andreea says

    28/03/2011 at 8:57 am

    Iti multumesc mult, Laura!
    Inseamna foarte mult pentru mine incurajarea ta si sper ca intr-o zi sa ajunga si blogul meu unul de referinta, asa cum este al tau.
    De acum inainte trebuie sa fiu si mai atenta la ce postez 😛

    Reply
  3. LuLu says

    30/03/2011 at 7:32 am

    Au iesit superrr bune prajituricile …
    Numai ca eu la cuptorul meu antic GINA-C a trebuit sa le tin 35-40 min, la foc mic (nu foarte mic) si praful de copt stins cu putina lamaie…
    Ma gandesc data viitore sa pun niste bucatele mici de alune in prajiturici 😛
    Yamyyyy…
    Hai Andreea ,la cat mai multe retete delicioase!!!!

    Reply
  4. Andreea says

    30/03/2011 at 7:35 am

    Multumim pentru feedback! Si eu ma gandeam sa pun alune sau nuci, dar as incerca intr-o cantitate mai mica de aluat, ca mi-e teama sa nu se intareasca prea tare.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose in dar :)

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·