• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata de morcovi cu alune de padure si tahini

02/05/2017 By Andreea Leave a Comment

De fiecare data cand ajung intr-o librarie, ma duc direct la raftul de carti culinare si ma pierd printre ele cateva zeci de minute. Ultima oara am rasfoit mai multe carti cu retete orientale si intr-una dintre ele am dat de reteta de salata de morcovi cu alune de padure si tahini. Mi-am notat rapid ingredientele, pentru ca mi s-a parut o combinatie de arome si texturi care merg foarte bine impreuna. Alaturarea morcovi – alune de padure nu imi e straina, am mai incercat-o si in tarta cu morcovi caramelizati si mi-a placut tare mult. Inca regret ca n-am retinut numele cartii, dar cred ca era Sirocco, pe care o am deja pe lista de cumparaturi.

salata-de-morcovi-cu-alune-de-padure-si-tahini-3

Pregatisem salata de morcovi cu scopul de a o testa pentru masa de Paste, dar n-am mai apucat sa o refac, pentru ca mama se ocupase deja de tot meniul. Cu toate astea, sunt tare incantata de aceasta descoperire. E o un fel de mancare care se prepara foarte repede, o alternativa la salatele clasice, pe care o poti manca simpla sau ca garnitura si o poti face oricand in timpul anului.

salata-de-morcovi-cu-alune-de-padure-si-tahini-4

Salata de morcovi cu alune de padure si tahini
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 3
Ingrediente
  • 3 morcovi medii
  • jumatate de ceapa rosie
  • 70 gr alune de padure crude
  • 5-6 frunze de menta
  • o lingura generoasa de tahini
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri de apa
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Pune alunele intr-o tigaie, fara ulei, si prajeste-le cateva minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Lasa-le la racit si apoi taie-le in bucati mai mici.
  2. Taie morcovii in felii subtiri, in diagonala.
  3. Taie ceapa in felii subtiri.
  4. Toaca marunt menta.
  5. Pune morcovii, ceapa, alunele si menta intr-un castron.
  6. Intr-un borcan mic, pune tahini-ul, apa, uleiul, sucul si coaja de lamaie, sare si piper. Acopera borcanul cu un capac si agita-l bine, pana cand dressing-ul se omogenizeaza.
  7. Toarna dressing-ul peste restul ingredientelor si amesteca-le bine.
3.5.3226

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Salată cu morcovi, mere și dressing de tahiniSalată cu morcovi, mere și dressing de tahini
  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padureTarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure

Filed Under: retete, salate, vegan Tagged With: alune de padure, morcovi, salata, tahini

Previous Post: « Chifle dulci cu stafide (cu maia)
Next Post: Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic

Briose cu morcovi si crema de caju

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvisuri calde cu ton

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·